EURO 2024’te hırsızlık skandalı

» Son Dakika » EURO 2024’te hırsızlık skandalı

EURO 2024 Son 16 Turu’nda İtalya ile karşılaşacak olan İsviçre Milli Takımı’nda hırsızlık skandalı yaşandı. Antrenör ekibine ait üç bilgisayarın otelden çalındığı ortaya çıktı.

EURO 2024’te grup maçları devam ederken hırsızlık skandalı yaşandı. Son 16 Turu’nda İtalya ile karşılaşacağı maçın hazırlıklarını sürdüren İsviçre Milli Takımı’nda antrenör ekibine ait üç bilgisayar çalındı.

FEDERASYON DOĞRULADI

Takım otelinde meydana gelen hırsızlık olayı, İsviçre Futbol Federasyonu’ndan Adrian Arnold tarafından Alman Bild gazetesine doğrulandı ve yerel polisin olaya el koyduğu belirtildi. Arnold, “Yardımcılarımızın üç bilgisayarının otelden kaybolduğunu doğrulayabilirim, polise haber verdik” dedi.

TURNUVADAKİ VERİLERİMİZ KAYITLI DEĞİLDİ

Arnold, çalınan bilgisayarlarda takım için kritik öneme sahip verilerin bulunmadığını belirterek, “Üç bilgisayarda bu turnuva için kullandığımız hiçbir veri kayıtlı değildi. Eğer bu milli takımımıza yönelik bir sabotajsa, o zaman bunu başaramadılar.” dedi.

Ayrıca, hırsızlık olayının Düsseldorf’ta havaalanındaki otelde gerçekleştiğini ve otelin etrafına yerleştirilen kameralar sayesinde failin tespit edilebileceğini söyledi.