“Emeklilere ayrım yapılmadan 15 bin TL ikramiye verilsin”

» Gündem » “Emeklilere ayrım yapılmadan 15 bin TL ikramiye verilsin”

CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, çalışan-çalışmayan emekli ayrımı yapmadan bütün emeklilere 15 bin lira verilmesi yönündeki önergenin AKP ve MHP tarafından kabul edilmesi çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, TBMM Genel Kurulu’nda emeklilerin hakkını savundu.

ERDOĞAN’IN MAAŞI ZAMLANARAK 183 BİN LİRAYA ÇIKTI, EMEKLİYE GELİNCE BİR DEFAYA MAHSUS ODA ÇALIŞANLAR HARİÇ 5 BİN LİRA VERİLİYOR

2024 yılında Cumhurbaşkanlığı bütçesinin yüzde 100 arttırılarak Meclis’e sunulduğunu ancak halkın adeta yok sayıldığını belirten Köksal, “Meclise sunulan bütçe kanun teklifinde 2024 yılında halka çok ağır vergiler yüklendiğini görmekteyiz. Burada hazinenin kasasına 3,4 trilyon KDV; 1,4 trilyon ÖTV girecek. 6,6 milyar lira olan Cumhurbaşkanlığı bütçesinin 12 milyar 283 milyona çıkarıldığını görüyoruz yani Cumhurbaşkanlığı bütçesi 2024 yılında yüzde 100’lük bir artışa geçmiş ama emeklinin, asgari ücretlinin, memurun maaşında böyle bir artış yok. Erdoğan’ın maaşı da 2024 yılında 43 bin lira zamlanarak 183 bin liraya çıkacak, ona da yüzde 81’lik bir zam yapılmış ama emekliye gelince 5 bin liralık ikramiyeyi lütuf gibi sunuyorlar, onu da “çalışan, çalışmayan emekli” diye ayrım yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

SUNDUĞUMUZ ÖNERGEYİ ONAYLAYIN, EMEKLİLER İÇİN İKRAMİYEYİ AYRIM YAPMADAN 15 BİN TL’YE ÇIKARTALIM

Grup Başkanvekili Köksal, emekli ikramiyelerinin 15 bin liraya çıkarılması için CHP tarafından sunulan önergenin kabul edilmesi çağrısında bulunarak, “Daha önce komisyonda da teklif verdik, 15 bin lira emekli ikramiyesini gelin, Genel Kurulda hep birlikte çıkaralım, çalışan, çalışmayan emekli ayrımı yapmayalım. 30 bin lira emekli maaşı alan bir kişi çalışmıyorsa 5 bin liradan yararlanacak ama 7.500 lira emekli maaşı alıp da geçinemediği için çalışmak zorunda olan emekli bu 5 bin lirayı alamayacak ve bu 5 bin lira emekli için gerçekten derdine derman olmayacak bir para. Onun için ben iktidar partisini ve ortağı Milliyetçi Hareket Partisini buradan göreve davet ediyorum: Gelin, hep birlikte ‘Cumhuriyet Halk Partisi olarak vermiş olduğumuz’ önergeyi bütün emeklilere 15 bin lira verelim, bu önergeyi kabul edelim diyorum” şeklinde konuştu.