Elazığ Alacakaya’da krom ocağında göçük: 3 işçi toprak altında

» Büyük Manşet » Elazığ Alacakaya’da krom ocağında göçük: 3 işçi toprak altında

Erzincan İliç’te meydana gelen siyanürlü toprak kayması gündemdeki yerini korurken bir göçük haberi de Elazığ’dan geldi.

Elazığ Alacakaya’da krom ocağında göçük meydana gelirken 3 işçi toprak altında kaldı. TELE1’e konuşan Alacakaya Belediye Başkanı Yaşlı, göçüğün krom ocağında meydana geldiğini çalışmanın kör bir noktada olduğunu söyledi.

Erzincan İliç’te meydana gelen siyanürlü toprak kayması gündemdeki yerini korurken bir göçük haberi de Elazığ’dan geldi. Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi.

İlk belirlemelere göre 3 kişi toprak altında kalırken, bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık ve güvenlik güçleri sevk edildi.

“ÇALIŞMA KÖR BİR NOKTADA”

TELE1’e konuşan Alacakaya Belediye Başkanı Başaran Yaşlı, çalışmanın kör bir noktada olduğunu söyleyerek “İlk yardım ekipleri ulaşım sağladı. 2 yada 3 kişi toprak altında. Kör noktalarda olan bir çalışma. Göçük krom ocağında meydan geldi.” ifadelerini kullandı.

ELAZIĞ VALİSİ: ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Elazığ Valisi Ömer Toraman, Palu ilçesinde krom madeninde göçük meydana geldiğini, göçük altında kalan 3 işçinin kurtarılması için çalışmaların sürdürüldüğünü açıkladı.