Efeler Belediye Başkanı CHP’den istifa etti

» Genel » Efeler Belediye Başkanı CHP’den istifa etti

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay CHP’den istifa etti. Bağımsız olarak devam edeceğini açıkladı.

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, basın toplantısı düzenleyerek partisi CHP’den istifa etti.

Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın partisinden istifa edeceği gündeme gelmiş, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı ise, kendilerine böyle bir bilginin ulaşamadığını belirterek iddiaları yalanlamıştı.

Dün akşam Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç katıldığı bir televizyon programında Atay’ın bu gün istifa edeceğini duyurmuştu.

Hatta bu duyuruya başkan sitem etmiş, “Ben ona ‘söyleme’ demiştim ama arkadaş niye söyledi? Çok ayıp etmiş” diyerek, bir anlamda istifa haberini teyit etmişti.

Bu gün beklenen oldu ve dışlandığı gerekçesiyle partisinden istifa etti.

Atay, “Aydın ilimizde Cumhuriyet Halk Partisi yoktur. Özlem Çerçioğlu partisi vardır. Ben de bu partiden istifa ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Atay, “Belediye olarak yaptığımız tüm açılış ve temel atma törenlerimize CHP’nin ne il başkanı, ne ilçe başkanı ne de milletvekilleri katılmıyor.

Daha doğrusu katılamıyor, korkuyorlar. Ancak İYİ Parti’nin il ve ilçe başkanı, Saadet Partisi’nin il ve ilçe başkanı, Gelecek Partisi’nin il ve ilçe başkanı, Deva Partisi’nin il başkanı ve yöneticileri katıldı.

Hatta 2 defa da MHP İl Başkanı açılışımıza geldi. Bunlar Özlem Çerçioğlu’ndan korkmadan gelenler. Hepsine sonsuz teşekkür ederim” diye konuştu.

Atay, bağımsız belediye başkanı olarak görevine devam edeceğini söyledi.