Dünya basınında İran-İsrail gerilimi

» Büyük Manşet » Dünya basınında İran-İsrail gerilimi

İran İsrail’e konsolosluk binasına saldırının missilemesi olarak İHA ve füzelerle saldırı düzenledi. Tüm dünyada yankı bulan saldırıyı BBC, The New York Times, CNN gibi dünyanın önde gelen basın kuruluşları ABD’nin İsrail’e verdiği desteği manşete taşıdı.

İran, insansız hava araçları (İHA) ve füzelerle İsrail’e saldırı başlattı. ABD Başkanı Joe Biden, “Gelen insansız hava araçları ve füzelerin neredeyse tamamını düşürmesinde İsrail’e yardımcı olduk” açıklamasını yaptı.

CNN, BBC, New York Times gibi dünyanın önde gelen medya kuruluşları saldırıyı ABD’nin İsrail’e verdiği destekle manşete taşıdı. Reuters saldırıyı, ‘ABD’nin destek açıklamasının ardından gelen misilleme’ olarak yorumlardan Alman Bild Gazetesi “İran’daki İslamcı rejimin tarihinde ilk kez molla diktatörlüğü İsrail’e saldırdı” yorumunu yaptı.

Dünya basınından gelen tepkiler şöyle:

The New York Times

İran, gece boyunca İsrail’e 300’den fazla insansız hava aracı ve füze ateşledi. ABD ordusu füzelerden düzinelercesini düşürdü, ancak çoğu İsrail ordusu tarafından durduruldu.

BBC

İsrail Ordusu İsrail’in ABD’nin desteğiyle İran’a ait 300 insansız hava aracı ve füzeyi düşürdüğünü açıkladı.

CNN

İsrail ve ABD hava savunmaları İran füzelerini ve insansız hava araçlarını düşürdü. İsrail ve Batı Şeria’nın birçok yerinde gökyüzünde patlamalar görüldü.

BİLD

İran’daki İslamcı rejimin tarihinde ilk kez molla diktatörlüğü İsrail’e saldırdı ve İsrail ordusunun açıklamasına göre İsrail’e 300’den fazla insansız hava aracı seyir füzesi ve balistik füze ateşlendi.

The Guardian 

İsrail ordusu, İran’ın 300 insansız hava aracı ve füzesinin %99’unun ele geçirildiğini açıkladı, Biden saldırıyı kınadı.

Al Jazeera

İran, İsrail’e misilleme saldırısı başlattı.

 

 

Kaynak:TELE1