Dilan Polat’ın ardından 600 fenomene inceleme

» Büyük Manşet » Dilan Polat’ın ardından 600 fenomene inceleme

Ticaret Bakanlığı’nın 600 fenomen hakkında kapsamlı araştırma yürüteceği öğrenildi.

Dilan ve Engin Polat, haklarında “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet” suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında 9 gündür Marmara Cezaevi’nde tutuluyor.

Ticaret Bakanlığı’nın Polat çifti soruşturmasının ardından sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımları ve lüks hayata dair gönderileri içerikleri inceleyeceği öğrenildi. Buna bağlı olarak da içerik üreticilerinden bilgi alacağı belirtildi.

600 FENOMEN MERCEK ALTINDA

Yeni Şafak’ın haberine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sosyal medya fenomenlerinin paylaşımlarını ve şaşalı yaşam tarzlarını incelemeye başlıyor. Bu çerçevede yaklaşık 600 sosyal medya fenomeninin ayrıntılı bir şekilde inceleneceği öğrenildi. Bakanlık yetkilileri, yasa dışı durumlarla karşı karşı kalırsa, bu durumu ilgilenen kurum ve birimlere aktaracak.

TİCARETTE ÜRÜN GÜVENLİĞİ PROJESİ

Diğer taraftan, Ticaret Bakanlığı da online şekilde satılan ürünlerin daha dikkatli bir şekilde denetlenmesi suretiyle harekete geçti ve e-Ticarette Ürün Güvenliği Projesi’ni açıkladı.

Bu projenin taslağına göre, internet ve telefon gibi araçlarla satışa çıkan ürünlerin, şikayet gelmesi halinde veya kendi inisiyatifleriyle inceleneceği belirtildi.