DEM Parti’den kayyum atanan Hakkâri’de miting

» Gündem » DEM Parti’den kayyum atanan Hakkâri’de miting

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ın katılımıyla, Hakkari’de saat 15.00’de miting düzenlenecek.

DEM Parti’den kayyum atanan Hakkâri’de miting

Hakkâri Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış‘ın yerine kayyum atanması ve tutuklanmasının ardından başlayan protestolar 10’uncu gününde de sürüyor. DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ın katılımıyla, Hakkari’de saat 15.00’de “Belediyeler Halkındır Gaspa İzin Vermeyeceğiz” mitingi düzenlenecek. Mitinge çok sayıda sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcisi katılacak.

Farklı kentlerden çok sayıda vatandaş, mitinge katılmak için kente geldi. Kitleler, sıkı GBT kontrolünün ardından alana ulaşmaya çalışıyor.

Gazeteci Ruşen Takva’nın haberine göre, yol boyunca 3 defa GBT kontrolüne tabi tutulan kortej, Hakkari’nin girişindeki Depin kontrol noktasında bir kez daha durduruldu.

DEM Parti’nin çağrısıyla Hakkari’de gerçekleştirilecek olan ‘Büyük Demokrasi Mitingi’ öncesinde, Türkiye’nin birçok şehrinden binlerce kişi Hakkari’ye geldi.

Saat 15.00’de Hakkari Otogarı’nda düzenlenmesi planlanan miting öncesinde yüzlerce kişi DEM Parti Hakkari İl Örgütü binasında toplandı.

Mitingin yapılacağı alana doğru yürüyüşe geçen kitlenin önü polis barikatları ile çevrildi. Grubun, DEM Parti’nin bulunduğu sokaktan çıkmasına izin verilmedi. Yapılan müzakerelerin ardından sokaktan çıkan grup, cadde üzerinde bekleyen kitleyle bir araya geldi ve yürüyüşe geçti.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Bedran Öztürk, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri Esengül Demir ve Çengiz Çiçek, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır ile DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile çok sayıda sivil toplum kuruluş ve siyasi parti mitinge katılacak.