DEM Parti’den CHP’ye ziyaret!

» Büyük Manşet » DEM Parti’den CHP’ye ziyaret!

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya geldi.

Görüşme sonrasında tüm liderler basın açıklaması yaptı. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ” Biz muhalefet olarak daha çok bir araya geleceğiz” dedi.

Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, bugün saat 12.30’da CHP Genel Merkezi’ne geldi. DEM Parti Eş Genel Başkanlarını, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer karşıladı. Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile Özgür Özel’in yeni anayasa çalışmaları hakkı.

TOPLANTI SORNASI LİDERLERDEN AÇIKLAMA GELDİ

DEM Parti CHP toplantısı sonrasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve DEM Parti Eş Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı.

ÖZGÜR ÖZEL: SEÇMENIN DEĞIM YERINDEYSE YAZDIĞI MEKTUPTAKI MESAJLARI DOĞRU OKUMASI ÖNEMLIDIR

Ziyaretlerinde seçim sonuçlarını değerlendirdik. Tüm siyasi partilerin seçim sonucundan yapacakları değerlendirmeler ve buna yönelik olarak ortaya koyacakları yeni siyaset için seçmenin değim yerindeyse yazdığı mektuptaki mesajları doğru okuması önemlidir. Bu anlamda hem yerel seçim sonuçları genel seçime etkileri. Türkiye demokrasisinde yaşadığımız sorunlar krizler ve içinde bulunduğumuz hafta bolca konuşulan gündemler. Sayın Meclis Başkanımızın her iki partiye gerçekleştirdiği ziyaretler dün Sayın cumhurbaşkanı ile benim gerçekleştirdiğim görüşme bunların üzerinde fikir alışverişi yapa değerlendirmelerde bulunma fırsatı yakaladık. Ben Sayın Eş Genel Başkanlara yapmış oldukları ziyaret için çok teşekkür ediyorum.

TUNCER BAKIRHAN: BİZ MUHALEFET OLARAK DAHA ÇOK BİR ARAYA GELECEĞİZ

Özgür Başkan da söyledi. bugün hem seçim sonuçlarını hem Türkiye ve bölgedeki gelişmeler üzerine konuştuk verimli bir görüşme oldu. Aynı zamanda kendilerini yerel seçimlerde almış oldukları sonuçlardan dolayı tebrik ettik. Sayın başkan ve partisine başarılar diliyoruz. Bugüne kadar siyaset kurumu arasına bir duvarlar örülmüştü kutuplaşma vardı. Aslında siyaset kurumu özgürce rahat bir ortamda Türkiye ve bölge meselelerini yeterince tartışamıyordu. 31 Mart’ta halk siyaset kurumuna da çok önemli bir mesaj vermiştir. Demokrasi ve düşünce özgürlüğü konusunda ciddi sorunlar var. Henüz seçim sonuçlarında ortaya çıkan siyasi iradeye bir kabullenmeme durumu söz konusudur. Tam da siyasi partilerin bir araya gelmesinin sebepleri bulardı. Evet ülkemizde ciddi sorunlar var çözülmesi gerekiyor. Bu da aynı zamanda Ana Muhalefet partisinin temel görevidir. Biz muhalefet olarak daha çok bir araya geleceğiz. Türkiye halkları da bize bu mesajı vermiştir. Bu konuda CHP’ye de büyük görevler düşüyor. Halkın dili olma sesi olma yoksulların yaşamış olduğu sorunların çözümü için muhalefetin aynı zeminde buluşması ortak görüş alışverişinde bulunarak hareket etmesinin değerli olduğunu söylüyoruz. Bu konuda Sayın Başkan da yapıcı bir rol olacağını belirtti. Önümüzdeki dönem başka CHP olmak üzere diğer siyasi partilerle de bu sorunların çözümü konusunda da görüş alışverişinde bulunacağız. Muhalefet daha cesur olmalı mesajı doğru okumalı okumaya da çalışacağız. Müzakereyle diyalogla çözülmesi için daha büyük bir sorumluluk alacağız.

Kısmen Anayasa tartışmaları da değerlendirildi bu konuda da çok kısa şunları söylerim. Bin samimiyete ihtiyaç var. Şu andaki mevcut iklime bakıldığında samimiyet sorunu görülüyor. Bir normalleşmeye ihtiyaç var. Tekrak Sayın Başkan ve heyetinin misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyorum

TÜLAY HATİMOĞULLARI: GÖREV VE SORUMLULUKLARI GENİŞ BİR BİCİMDE DEĞERLENDİRDİK

Bizleri bugün kabul eden CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e ve heyetine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Biz bugün hem CHP’nin 31 Mart seçimlerindeki başarısını kutlamak üzere hem de ondan sonraki süreçte Türkiye ve bölgedeki siyasal gelişmeleri değerlendirmek üzere görüşme talebimiz olmuştu. Sayın başkan basın huzurunda bir kez daha tebrik ediyoruz.

Biz bugün Türkiye’nin içinden geçtiği ekonomik krizin açtığı yoksulluğun, bugün ülkede başka kadınlar olmak üzere farklı halklardan inançlardan tüm kesimlerin yaşamına müdahale eden rejimi ve bugün önümüzdeki süreçte yerel seçimlerin açığa çıkardığı tablo içeresinde muhalefete düşen görev ve sorumlulukları geniş bir bicimde değerlendirdik. Siyasetin ayrıştırmadığı kutuplaştırmadığı tam tersi toplumsal sorunlar çerçevesinde işçilerin emekçilerin yoksulların kadınların yaşadığımız sorunların deprem gibi bir süreci atlatmışken bizler, bütün bu sorunların siyasetler arasında güçlü bir koordinasyonla konuşulabileceği tartışılabileceği ve çözümler üretebileceğinin tohumları ekilebileceğini düşünüyoruz bu topraklarda. 31 Mart seçimleri sonrası ortaya çıkan sonuçlardan, yurttaşlarımızın başta muhalefet olmak üzere bütün kesimlere, yüklemiş olduğu görev sorumluluğun bilinciyle bizler demokratik bir Türkiye demokratik bir cumhuriyet için hep birlikte çalışmalarımızı sürdürebiliriz.