CHP’de değişim toplumda nasıl karşılık buldu?

» Büyük Manşet » CHP’de değişim toplumda nasıl karşılık buldu?

BUPAR Araştırma Başkanı Erdal Akaltun, CHP’de yaşanan ‘Genel Başkan’ değişikliğinin umutsuz olan toplumda olumlu bir intibaya neden olduğunu açıkladı.

BUPAR Araştırma’nın TELE1’e özel yaptığı çalışmada 18 ilde 2012 kişiye CHP’de yaşanan Genel Başkan değişimi soruldu.

18 yaşından büyük 2012 kişinin %50’sinin kadın %50’sinin erkek olduğu araştırmada, vatandaşlara, “Özgür Özel’in CHP’de sekizinci genel başkan olması CHP için iyi mi olacaktır, kötü mü olacaktır yoksa bir fark yaratmayacak mıdır?” sorusu yöneltildi.

Katılımcıların;

%62.5’i yaşanan değişimin CHP için daha iyi olduğunu,

%13.3’ü bir şeyin değişmeyeceğini,

%12.1’i yaşanan değişimin parti için daha kötü olduğunu,

%12.1’i fikrini belirtmek istemediğini söyledi.

“ANA MUHALEFET PARTİLERİ, İKTİDARI DİZAYN EDEN DENİZ FENERİ GİBİDİR”

TELE1 ekranlarında yayımlanan Anında Manşet programında araştırmanın sonuçlarını değerlendiren BUPAR Başkanı Erdal Akaltun, toplumun isimlerden bağımsız, değişim beklentisi içerisinde olduğunu belirterek,

Bu sonuçlar, bugün yönetime gelenlere duyulan güveni değil aslında değişime verilen bir krediyi ifade ediyor. Toplumun büyük bir kitlesi, değişimdeki isimlere bile bakmadan ne yaptıklarına veya ne yapacaklarına bakmadan bir kadro değişimden, bir beklenti içerisinde olduklarını söylüyor.

Ülkede büyük bir yoksulluk olması, büyük umutsuzluk olması, hukuksal anlamda iki büyük mahkemenin arasında uyumsuzluk olması, Meclis’te hukuk nöbeti tutulmasından eğitimdeki sorunlara kadar toplumda büyük bir çaresizlik söz konusu.

Böyle olduğu için de ana muhalefet partileri, iktidarı aynı zamanda dizayn eden deniz feneri gibidir. Güçlü bir muhalefet partisi, iktidarın hangi yöne gideceğini de belirler. Aslında değişime verilen bu yüksek beklentiyi, iktidarı daha sağlıklı koşullarda denetlemeyi beklemekle ilişkilendirebiliriz.

Belki bir kaç ay sonra yapılacak bir araştırma, bu değişim beklentisini bugünkü yönetimin ne kadar karşılayıp karşılamadığını ölçme şansına sahip olacağız dedi.

 

Yayının tekrarını aşağıdan izleyebilirsiniz