CHP lideri Özgür Özel: Bir sonraki yaz iktidar olacağız

» Büyük Manşet » CHP lideri Özgür Özel: Bir sonraki yaz iktidar olacağız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Enternasyonel Fuarı açılışına katılarak, CHP’nin bir sonraki yaz iktidar olacağını söyledi.

İzmir Enternasyonal Fuarı, 93. kez kapılarını açtı.

Açılışa CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, parti yöneticileri katıldı. Açılışa sokak röportajında yaptığı açıklama sonrası tutuklanan ve 18 gün sonra serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu da katılanlar arasında yer aldı.

 

CHP lideri Özgür Özel: Bir sonraki yaz iktidar olacağız

DEŞİĞİMİ İZMİR BAŞLATTI

Özel, şunları söyledi: “14 ve 28 Mayıs’ı yaşadık bunun travmasını en net hissen kent İzmir’di. İzmir CHP’nin bir kez daha iktidar olmasını bekliyordu. Büyük bir inanç ve motivasyon vardı. Sürecin öncesi ve sırasında yaşananlar geride kaldı. Olumlu ve olumsuz yanları, doğrusu yanlışı ile… Geçen sene yazın İzmir’de gençlerin gözünün feri sönmüştü. İleri yaşta olanların omuzları yere düşmüştü, kimse başını yerden kaldıramıyor ve birbirine umut cümleleri kuramıyordu.

Biz CHP’de neredeyse çocuk yaşlarda siyaset yapmaya başlamış pek çok görevde bulunmuş bu hikayenin sonunu böyle gelmesi gerektiğine inanan kadrolar olarak dedik ki; ‘CHP değişirse Türkiye değişir. O ateşin yakıldığı ilk günlerde sözümüzü birlikte söylediğimiz arkadaşların sayısı azdı. Ancak gün geçtikçe CHP’de yaşanacak değişimin Türkiye’ye iyi gelecek ilk kent İzmir oldu. Yüzde 93 oranında bir değişimi, genç kadroları daha çok kadının siyasette olmasını destekliyordu. Bunu takip eden şehirlerarasında Manisa da vardı ancak insan hangisine memleketim diyeceğini şaşırıyor. Sesimin en iyi İzmir’in duyduğunu ve İzmir’in dediğini yanında ne kadar doğru olduğunu getirmişti deneyimledim.

Süreç bizi demokrasi mücadelesinin sonunda tarihi bir değişime getirdi. Hemen arkasında yerel seçim gündemi vardı. Yerel seçimlerde tüm adaylar önemli. Seçim bir sürü segmenti, seçimin kendisine nasıl baktığınız çok önemliydi. Bu seçimden çok sayıda kadın belediye başkanı ile çıkmalıydık.

Bu seçim gençlerin yerel yönetimlere iddia koydukları sorumluluk aldıkları ve kendileri gibi genç kadroları ülke yönetimine hazırlama imkanını buldukları görevlendirmeleri bekliyordu. Bunun yanında büyük bir başarı elde etmek lazımdı. Karamsarlık vardı. İyi niyetli karamsarlar, öğrenilmiş çaresizlikten dolayı karamsalar ve felaket çağıran karamsarlar vardı. Hepsine kulağımız tıkadık. Karamsarlar bu kente de bu ülkeye de Atatürk’ün kurduğu partiye de yakışmazdı. Bize bir anahtar lazımdı dedik. 1980 darbesinden beri siyaset başarısının kapısını bir türlü açamamışız. Kapıyı açıp umutlu bakmamız lazım demişiz.”

TUGAY’A BÜYÜK ÖVGÜ

Konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a övgüler yağdıran Özel, ” Benim karşımda bu zafere inanmış 31 adaydan 29’unu seçmiş olmanın büyük mutluluğunu yaşıyorum. Cemil Tugay’ın süreç analizinde gerçeği görmede, teknolojiden yararlanmada ve sürdürülebilirlikte Türkiye’nin en iyisi olan Cemil Tugay’ın İzmir’de de en iyisini yapacağına olan kaptanlığına inandığım Tugay’dan emin olduğumu belirtiyorum. İzmir verdiği destek ve katkı ile en iyisini hak ediyor. İzmir seçmeni notu en kıymetli seçmendir. Çünkü en iyi öğretmen odur. Çünkü en zor günde sahip çıkıyor. Geçmiş dönemlerde çok iyi işler yaptık, ancak belli bir süreçte İzmir bizden ne istiyor, ne bekliyor meselesi bu sefer anlaşıldı. Bu sefer adaylara bakan kentli anladı. Kimin görevine devam ettiğine, kimin etmediğine bakan kentli, iyi niyeti çabayı, kendi değerlendirmesinin doğru ölçüldüğünü gördü. Elbette başlangıçlar zordur, ancak ben çok iyi yönetici adayları belediye başkanlarımızda görüyorum. Onlara bu sefer oy verin demiyorum. Onların kente en iyi hizmeti yapabilmeleri için projelerini, gayretlerini ve ihtiyaç duydukları kamuoyu desteğinin sizler tarafından sağlanması bu kente çağ atlatacaktır. O kararlılıkla arkadaşlarımızı bizimle birlikte hareket etmeye devam ettiririz. Ben yerel seçimler sonrası kentte uzun süre olamadım. Çok geniş bir coğrafya var, 411 belde var. Her birisi orada olmamızı istiyor. Ancak bugün burada olmak kıymetli” diye konuştu.

CHP lideri Özgür Özel: Bir sonraki yaz iktidar olacağız

CHP lideri Özgür Özel

HADSİZLİK YAPTILAR
Konuşmasında erken seçim mesajı veren Özel, “Birileri ikna olmuş diyorlar ki seçim kazandılar dilleri yumuşak tüm seçmene sahip çıkıyorlar, oy verenler karşı minnet duygusunu sunuyorlar, başarıyı tüm ülkeye atfediyorlar, her olmaları gereken yerdeler herkesle el sıkışıyorlar, bu mesele onlara yarıyor he anket lehlerine çıkıyor kutuplaşmamız, tartışma olması lazım denmiş. Anlaşılıyor ki kabul edilmiş. Artık bıçak kemiğe sayandı hepimiz kutuplaşmadan bıktık. CHP Türkiye’nin 1’inci partisi. Kurulduğu günde bu noktadaydı. Türkiye’nin 1’inci partisi tüm ülkeyi kucaklıyor. Hangi siyasi görüşten olursa olsun tüm CHP’li belediyelerin tüm salonları sanatçılara açıktır. Geçen yaz bana ilk güvenen siz olduğunuz için teşekküre diyorum. Geçen yazdan çok iyi bir durumdayız. Gelecek yaz daha iyi bir konumda olacağız ve inanıyorum ki bir sonraki yaz iktidar olacağız” diye konuştu.

DAHA İLERİ TAŞIYACAĞIZ

İzmir Enternasyonel Fuarının açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Bir cumhuriyet çınarı, bir İzmir markası, Atatürk’ümüzün mirası İzmir Enternasyonal Fuarı’nı, 93’üncü yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın gururuyla sizlerle buluşturmanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Dünyanın en eski genel ticaret fuarlarından, Türkiye’nin ise ilk fuarı olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nı, “Teknoloji” temasıyla ve “Zamanın ötesine geçiyoruz” sloganıyla düzenliyoruz. İzmir Fuarı zaten tarihi boyunca hep zamanının ötesine geçmiştir. Çünkü Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, zamanın ötesindeki ülküsü cumhuriyeti henüz planlarken fuarımızın temellerini atmıştır” dedi.

 

CHP lideri Özgür Özel: Bir sonraki yaz iktidar olacağız

İZMİR ÖNCÜLÜĞÜNÜ GÖSTERDİ

Tugay, şunları söyledi: Fuar, tarihi boyunca pek çok ekonomik krize, savaşa, politik sıkıntılara şahit oldu ama hep yoluna devam etti. Öyle ki sadece Türkiye’de değil, dünyada da insanların yaşama dört elle sarılmasının sembolü oldu. 1929 Ekonomik Buhranı’nda kısa bir ara verilse de ekonomik krizin etkilerinin sürdüğü 1933’te, uluslararası ilgiyle düzenlendi. İkinci Dünya Savaşı yıllarında da fuar ara vermedi. Hem savaş yıllarında hem de sonrasındaki Soğuk Savaş döneminde karşı kutuplardaki ülkeleri bir araya getirdi. Yani İzmir Fuarı hep, hayatın tarafında oldu. Hep umut aşıladı, insanları neşelendirdi, yaratıcılığı teşvik etti ve ticaretin devamlılığını sağlayarak yeni geçim kaynakları yarattı.

MORAL VERİYOR

Fuarımız bugünlerde İzmir halkı olarak bize de yaşadığımız üzücü olayların ardından moral veriyor. Karşıyaka’da, Tire’de, Bayındır’da, Menderes’te, Bergama’da, Urla’da, Çeşme’de üzücü yangınlar yaşadık. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığımızın, ilçe belediyelerimizin büyük gayretleriyle mücadele ettik. Fuarı, bu yangınların ertesinde açıyoruz. İnanıyoruz ki küllerimizden yeniden doğacağız. Tıpkı, şu an içinde bulunduğumuz Kültürpark’ın, Kurtuluş Savaşı’nın ardından çıkan Büyük İzmir Yangını sonrası, küllerinden yeniden doğması gibi… Çünkü o mucizeleri gerçekleştirenler, bizim kahramanlarımız. Onlar; başta Atatürk olmak üzere cumhuriyeti kuran, yıkıntıların arasından hayat yeşertenler…93. İzmir Enternasyonal Fuarı bizi, yaşadığımız zamanın kötü olaylarının da ötesine taşıyacak.

İzmir Fuarı, sadece İzmir değildir; Türkiye demektir, cumhuriyet demektir. Her yıl olduğu gibi yine fuar döneminde 11 gün boyunca ticaret, kültür, sanat ve eğlencenin merkezi burası olacak.

“Bu şehirde fuarlar kurun, sergiler açın” diyen Ata’mızın mirasını, her yıl daha da geliştirerek koruyacağız. Eski fuar dönemi neşesini, canlılığını tekrar yakalayacağız. Belediye başkanı olarak en önemli ödevlerimden biri budur: İzmir Fuarı’nı eskisi kadar canlı, merakla beklenen, Türkiye’nin her yerinden insanların ziyaret etmek istediği o günlere geri döndürmeyi vadediyorum. Ve 94. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın heyecanını şimdiden yaşıyorum. Eski ihtişamlı, görkemli fuarları birlikte var edeceğiz.”