CHP İl Başkanı Aslanoğlu’ndan Soyer’e tam destek!

» Büyük Manşet » CHP İl Başkanı Aslanoğlu’ndan Soyer’e tam destek!

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Vahdettin’e hakaret suçundan soruşturma açılan İZBB Başkanı Tunç Soyer’e destek verdi.

İçişleri Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e, 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu’nun 100. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk kitabından alıntı yaptığı konuşmasında son Osmanlı padişahı Vahdettin’e hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatmıştı.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, bugün İZBB Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret ettikten sonra  yaptığı basın açıklamasıyla desteğini dile getirdi. Nutuk’tan alıntı yaparak konuşmasına başlayan İl Başkanı Şenol Aslanoğlu,  “Tunç başkan nutkun ilgili bölümünü okumuştur. Bu okuduğu bölümden bunların itiraz ettiği hangi kısımdır. Padişah Vahdettin’in ülkeden kaçtığına mi itiraz ediyorlar yoksa kaçmadığını mı iddia ediyorlar. Yoksa o zamanki hükümetin başında olan Damat Ferit Paşa’nın Ata’nın deyimiylr ‘aciz, haysiyetsiz ve korkak’ olmadığını mı iddia ediyorlar. Bizler 100 yıldır olduğu gibi Atatürk’ün bize emanet etiği Nutku’na ve ülkenin geleceği için her şeye sahip çıkıyor. Bu soruşturma İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ya Tunç başkana yapılmış bir soruşturma değil. Bir yıl önce de denediler bunu. Bizler Atatürk’ün düşüncelerine Mustafa Kemal Atatürk’e onun bize bıraktığı her şeye sahip çıkacağız. Bu sözler bizim sözlerimizdir. Bize de dava açabilirler” dedi.

“BU KAVGA FESLİLER VE ATATÜRKÇÜLERİN BİR KAVGASI”

“Tunç Soyer asla yalnız yürümeyecektir” diyen Aslanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunun Vahdettin üzerinden bir hesaplaşma olduğunun farkındayız. Onların fesli hocalarının emrettiklerini bugün gerçekleştirmeye çalıştıklarının farkındayız. Bu verdikleri kavga fesliler ile Atatürkçü düşüneler arasında, çağdaş medeniyeti savunanlar arasında bir kavgadır. Bizim yolumuz da tavrımız da duruşumuzda CHP olarak CHP’li her bir üye olarak bellidir. Tunç Soyer yalnız değildir, bu yolu da asla yalnız yürümeyecektir. Bizler partili yoldaşları çağdaşlıktan yana olan Atatürkçü düşünceden yana olan her birimiz sonuna kadar yanındayız”