‘Can Atalay’ için adalet istediler

» Gündem » ‘Can Atalay’ için adalet istediler

Türkiye İşçi Partisi İzmir İl Örgütü, Can Atalay’ın milletvekili seçilmesinin yıldönümünde sokağa indi. Yüzlerce kişi “Can Atalay için adalet istiyoruz” sloganları attı.

 

Türkiye İşçi Partisi İzmir İl Örgütü, Can Atalay’ın milletvekili seçilmesinin yıldönümünde sokağa indi. Yüzlerce kişi “Can Atalay için adalet istiyoruz” sloganları attı.

 

Atalay için TİP İzmir İl Örgütü’nün çağrısıyla siyasi partiler, Kıbrıs Şehitleri Caddesi boyunca “Yargı darbesine son! Can Atalay’a özgürlük” pankartıyla Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne kadar yürüdü.

TİP İl Örgütü yöneticisi Sena Yazıbağlı Selanik, “Anayasaya ve Anayasa Mahkemesi kararlarına rağmen, Hatay’ın seçilmiş milletvekili olmasına rağmen tam bir yıldır hukuksuzca cezaevinde tutulan Can Atalay için adalet istiyoruz. 10 yıl önce Soma’da katledilen madenciler için, onların avukatı Can Atalay için adalet istiyoruz. Depremde katledilen, evsiz yurtsuz kalanlar için adalet istiyoruz. 1 Mayıs meydanı Taksim’in işçilere kapatılmasını kabul etmeyen ve bu nedenle tutuklanan dostlarımız için adalet istiyoruz” dedi.

Selanik sözlerini şöyle sürdürdü: “1000 haftadır kayıp ve katledilen yakınları için mücadele eden Cumartesi Anneleri için adalet istiyoruz. Sürekli kemer sıkması istenen, her geçen gün daha da yoksullaşan emekçiler, emekliler için adalet istiyoruz. Katledilen kadınlar, geleceksiz bırakılan, tarikatların insafına terk edilen gençler için adalet istiyoruz. Seçilmiş bir milletvekili bir yıldır tutsak ediliyor. Bu bir yılda, yoksulluğumuz arttı; ekmeğimiz, eğitimimiz, sağlığımız, özgürlüğümüz azaldı. Halk, iktidara yanıtını yerel seçimlerde verdi. Bu iktidar artık bir azınlık iktidarıdır. Bir azınlığın halkın haklarını gasp etmesine izin vermeyeceğiz. Adalet istiyoruz ve kazanacağız. Bir bir kazanacağız.”