BUPAR Başkanı Akaltun, olası erken seçimde birinci partiyi açıkladı

» Gündem » BUPAR Başkanı Akaltun, olası erken seçimde birinci partiyi açıkladı

BUPAR Araştırma ve Danışmanlık Şirketi Başkanı Erdal Akaltun,, olası bir erken seçimin anket sonuçlarını açıkladı.

TELE 1’de Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu ‘Anında Manşet’ programında CHP’nin oylarının yükseldiğini açıklayan Erdal Akaltun,

“Son milletvekili seçimlerinin analizini yapan Akaltun, “AK Parti  son milletvekili seçiminde ilk defa yüzde 35’in altına kadar gerilemişti. CHP ise ilk defa yüzde 35’in üzerine çıkmıştı. Yerel seçime geldiğimizde ise CHP ilk defa Türkiye’de birinci parti olmuş oldu. AK Parti yerel seçimde kaybetmiş olduğu o küskün seçmen tabanını tekrar kazanamadığını açık şekilde söyleyebiliriz. CHP, sahada olmasına rağmen toplumun çok beklemediği ve genel başkan değişimi ile bir heyecan yakalamış oldu. CHP deki genel başkan değişimi, seçmendeki gönül kırgınlığını yeni bir umuda evrilmesinin sonucunu doğurdu” dedi.

 

BUPAR BAŞKANI ERDAL AKALTUN

 

AK Parti seçmeninin oy vermekten hala uzak durduğunu belirten Akaltun, “Ülkedeki ekonomik koşullar, siyasal koşullar, adaletsizlikten dolayı hala AK Parti seçmeni gönül kırgınlığın gideremediği gibi uzak durmayı tercih ediyor. İlk defa Tayyip Erdoğan 25 yıllık iktidarında kendi  tabanını konsolide edebilecek bir siyasal dil bulamadığını söyleyebiliriz”d iye konuştu.

YUKARI ÇIKIŞ SÜRÜYOR

CHP’nin yükselme ivmesinin devam ettiğini açıklayan Erdal Akaltun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün eğer bir seçim olsa, CHP az farkla olsa da birinci parti olacağını söyleyebiliriz. Yerelde birinci parti olma başarısını da ayrıca sürdürüyor. CHP’ye şuan verilen oylar AK Parti ve Erdoğan’dan kurtulmak için verilen oylardır. CHP bir alternatif koymalıdır. CHP, geldiğinde ne yapacağını söyleyebilmesi gerekir. Dolayısıyla bugün seçim olduğunda CHP için ivmesinin hala yukarıda olduğunu söyleyebiliriz. AK Parti için aşağıya giden ivmenin devam ettiğini belirtebiliriz. İYİ Parti için yükselişten bahsetmek mümkün değil. Kendini kısa vadede toparlama şansı da görünmüyor. MHP her zamanki gibi yüzde 5-6 düzeyinde devam ediyor”