Buğra Gökce: Türkiye’de yaşayanların bir kısmı Suriyeliler olacak

» Gündem » Buğra Gökce: Türkiye’de yaşayanların bir kısmı Suriyeliler olacak

İPA Başkanı Gökce, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde hayata geçireceği sosyal belediyecilik projelerini sıraladı.

Türkiye’deki Suriyeliler’in doğurganlık hızının 5,3 seviyesinde olduğuna dikkat çeken  Gökce, “Suriyelilerin ortalama yaşı 22.3 ve Suriyeli nüfusun yüzde 18.6’sı 15-24 yaş grubunda. Böyle devam ederse Türkiye’de yaşayan nüfusun önemli bir kısmı Suriyeliler olacak” ifadelerini kullandı. Doğurganlık hızının düşmesinin en temel sebebinin ekonomi olduğunu vurgulayan Gökce, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) sosyal belediyecilik kapsamında hayata geçireceği projeleri sıraladı.

 

SURİYELİ SAYISI ARTACAK
X hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye’deki doğurganlık hızının düşmesinin temel sebebinin ekonomik kriz olduğunun altını çizen Gökce, “Kentli nüfusun artışı ve yoksullaşma hem evlenme oranını düşürüyor hem de ekonomik kaygılarla çocuklarına bakamayacağını düşünenler daha az çocuk yapıyor” ifadelerini kullandı.

İPA Başkanı Gökce, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde hayata geçireceği sosyal belediyecilik projelerini sıraladı.

 

● Bir yıl içinde doğrudan 600 bin haneye toplam 4 milyon kez sosyal destek sağlayacağız.

● Yeni evlenecek çiftler yuvalarını kursun diye 5 yıl içinde toplam 100 bin çiftimize tek seferlik 30 bin TL destek sağlayacağız. 2019’dan beri verdiğimiz Yenidoğan Destek paketini üç kata çıkaracağız.

● 10 bin haneye bez ve mama desteği, 100 bin anne adayına hamile destek paketi verdik.

● 0-4 yaş arası çocukları olan annelere ücretsiz ulaşım imkanı sunan Anne Kart uygulamasının kullanıcı sayısı 650 bini geçti. Bu uygulama son sürat devam ediyor.

● 100 bin engelli, şehit çocuğu veya ebeveyn kaybı yaşamış, yoksulluk durumu bulunan ilkokul, ortaokul, lise ve iyileştirme merkezlerinde eğitim ve öğrenim gören öğrencilerimize 3 bin TL eğitim desteği vereceğiz.

● Öğrencilerimize 2 milyon beslenme destek paketi sağladık. 39 ilçede destek paketi sağlamaya devam edeceğiz.