Borsa haftaya nasıl başladı?

» Büyük Manşet » Borsa haftaya nasıl başladı?

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi haftaya yüzde 1,04 artışla başladı. Açılışta Bankacılık ve holding endekslerdeki yükseliş öne çıktı.

Borsa İstanbul’da işlem gören BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 1,04’lük bir artışla 9.794,74 puandan başladı.

Bankacılık endeksi yüzde 1,07 ve holding endeksi yüzde 0,79 artış kaydetti. En çok kazandıran sektör endeksi yüzde 1,98 ile taş toprak olurken, tek kaybettiren ise yüzde 0,17 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.

Geçen Cuma günü yüzde 1,77 değer kazanan BIST 100 endeksi, günü 9.693,46 puanla tamamlamıştı.

Analizler, küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası’nın faiz indirimleri konusundaki belirsizliklerin etkisini sürdürdüğünü ve bu hafta ABD’deki büyük teknoloji şirketlerinin bilançolarının yatırımcıların odak noktası olduğunu belirtti.

Hafta sonu Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo ile yaptığı görüşmede, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi konuları ele alındı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan’ın Washington ziyareti sırasında Dünya Bankası ve Uluslararası Finans Kurumu (IFC) yetkilileriyle bir araya geldiği ve TCMB ile Brezilya Merkez Bankası arasında iş birliğinin geliştirilmesine yönelik mutabakat zaptının imzalandığı bildirildi.

Ayrıca, bu hafta TCMB’nin faiz kararı da yatırımcıların odak noktasında.

Yurt içinde tüketici güven endeksi başta olmak üzere yoğun veri gündemi takip edilirken, yurt dışında Chicago Fed Ulusal Aktivite Endeksi ve Euro Bölgesi’nde tüketici güven endeksi verilerinin yanı sıra Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’ın konuşmasının takip edileceği belirtildi.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.800 ve 9.900 seviyelerinin direnç, 9.700 ve 9.600 puanın destek konumunda olduğu kaydedildi.