Bitcoin 58 bin doların altına düştü

» Ekonomi » Bitcoin 58 bin doların altına düştü

Bitcoin, Mt. Gox borsasının 2014’te çalınan varlıkları sahiplerine dağıtmasıyla başlayan belirsizliklerin ardından sert değer kaybetti.

Kripto para birimi Bitcoin’in fiyatı, Mt. Gox borsasının 2014’te çalınan varlıkları sahiplerine dağıtmasıyla başlayan belirsizliklerin ardından düşüşe geçti.

Bitcoin’de günlük düşüş yüzde 4’ü aştı ve lider kripto varlık 58 bin dolar seviyesinin altına indi.

Saat 13.00 itibariyle Bitcoin yüzde 4,91 düşüşle 57,614 bin dolardan işlem gördü. Ethereum ise yüzde 5,58’lik düşüşle 3 bin 154,98 dolardan alıcı buldu.

Böylece Bitcoin, mart ayı ortasında gördüğü 73 bin 798 dolarlık zirveye ulaştığından bu yana yaklaşık yüzde 22 değer kaybetti.

DÜŞÜŞÜN NEDENİ

Analistler, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin fiyatlarındaki düşüşün, Mt. Gox borsasının 2014’te çalınan varlıkları sahiplerine dağıtmasına yönelik sürecin başlaması nedeniyle yaşandığını belirtiyor.

Artık faaliyet göstermeyen Mt. Gox borsasının yaklaşık 10 milyar dolar değerindeki kripto varlıkları bu ay kademeli bir şekilde sahiplerine dağıtması beklenirken, bu varlıkların bir kısmının satılacağı öngörülüyor.

Analistler, ABD’deki başkanlık seçimlerine yönelik belirsizliklerin de kripto varlıklarda satış baskısı yarattığını belirtiyor.