Biden, Oval Ofis’ten ulusa seslendi: “Hamas’ın ve Putin’in kazanmasına izin vermeyeceğim”

» Büyük Manşet » Biden, Oval Ofis’ten ulusa seslendi: “Hamas’ın ve Putin’in kazanmasına izin vermeyeceğim”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Oval Ofis’ten ulusa seslendiği konuşmasında Hamas-İsrail savaşına değindi. Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile Hamas’ın İsrail’e saldırısı arasında doğrudan bir bağ kuran Biden, “Hamas’ın ve Putin’in kazanmasına izin vermeyeceğim” diye konuştu.

Göreve geldiğinden bu yana yaptığı ikinci konuşmasında Kongre’den hem İsrail hem de Ukrayna için yardım gönderilmesini talep edeceğini açıkladı. 15 dakika süren konuşmasında Biden, “Hamas ve Putin farklı tehditleri temsil ediyor ancak ortak bir noktayı paylaşıyorlar. İkisi de komşu ülkelerin demokrasilerini tamamen yok etmek istiyor” diye konuştu.

“Hamas dünyaya katıksız bir kötülük getiriyor”

ABD Başkanı olarak Hamas’ın rehin aldığı Amerikalılardan daha büyük bir önceliği olmadığını ifade eden Biden, Hamas’ın dünyaya “katıksız bir kötülük” getirdiğini söyledi.

Joe Biden

Gazze’deki hastane katliamında ölenler de dahil olmak üzere hem Gazze’de hem de İsrail’de hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye mesajı gönderen Biden, hastane katliamını da İsraillilerin yapmadığını bir kez daha savundu.

  • Joe Biden, İsrail’de: Hastane katliamının sorumlusu olarak Hamas’ı işaret etti.

“Ortadoğu’da daha iyi bir gelecek…”

Hamas ile İsrail arasında yaşananların Ortadoğu’ya yayılma riski olduğunun da altını çizen Biden, ABD ve müttefiklerinin Ortadoğu’da daha iyi bir gelecek inşa etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Özellikle Cumhuriyetçi seçmenin İsrail ya da Ukrayna’da yaşananların kendileri için önemini anlamaya çalışmasının ve buna dair sorular sormasının normal olacağını belirten Biden, bu bölgelerdeki istikrarın Amerika’nın ulusal güvenliği açısından kritik olduğunu dile getirdi:

“İsrail ve Ukrayna’nın başarılı olmasını sağlamak, Amerika’nın ulusal güvenliği açısından hayati önem taşıyor. Putin’in Ukrayna’daki güç ve kontrol iştahını durdurmazsak, kendisini Ukrayna ile sınırlamayacaktır.”

Kaynak: Guardian