Beşiktaş’a 7 yıl önceki maç sebebiyle deplasman yasağı

» Büyük Manşet » Beşiktaş’a 7 yıl önceki maç sebebiyle deplasman yasağı

UEFA Avrupa Ligi’nin 3. haftasında Olympique Lyon ile karşılaşacak Beşiktaş’a yıllar önceki saha olayları nedeniyle deplasman yasağı verildi.

Fransızlar duyurdu: Beşiktaş’a deplasman yasağı!

UEFA Avrupa Ligi’nin 3. haftasında deplasmanda Olympique Lyon ile karşılaşacak Beşiktaş’ın taraftarından yoksun kalacağı belirtildi.

Beşiktaş taraftarları, 24 Ekim’de deplasmanda Lyon’a karşı oynanacak olan UEFA Avrupa Ligi maçına gitmekten men edildi.

NTV Spor’un Fransız basınından aktardığına göre; Groupama Stadı’ndaki müsabakada siyah-beyazlı taraftarlar bulunmayacak.

Fransa’daki Ulusal Holiganizmle Mücadele Birimi tarafından çok yüksek riskli olarak sınıfladırılan Lyon – Beşiktaş maçı için Rhone ili valiliğince bir kararname yayımlandı.

BEŞİKTAŞ’A 7 YIL ÖNCEKİ OLAYLI MAÇ

Kararnamede, Beşiktaşlı taraftarların maç gününde Lyon şehir merkezinde, tren istasyonlarında, havalimanlarında, stadyum ve çevresinde bulunmalarının yasak olduğu belirtildi.

2016-2017 sezonunda UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde oynanan Lyon – Beşiktaş maçı öncesinde taraftarlar arasında olaylar çıkmış ve karşılaşma 45 dakika gecikmeyle başlamıştı.

UEFA, iki takımın da 2 yıl içinde benzer olayların tekrar edilmesi durumunda 1 yıl Avrupa kupalarından men edileceğini açıklamıştı.

BEŞİKTAŞ İTİRAZ EDECEK

Öte yandan Beşiktaş yönetiminin, UEFA’ya bu karar için itiraz edeceği öğrenildi.

Lyon Kulübü’nün, 2017 yılında Beşiktaş’la Avrupa Ligi’nde oynanan maçtaki olayları gerekçe göstererek bu kararı aldırdığı ifade edildi.

Beşiktaş’ın ise başvurusunda o dönemki cezaların geride kaldığını ve son Ajax deplasmanında olay yaşanmamasını örnek göstereceği kaydedildi.