Bergama ormanları yanıyor… Dört helikopter neden çalıştırılmıyor?

» Gündem » Bergama ormanları yanıyor… Dört helikopter neden çalıştırılmıyor?

Bergama ormanları yanıyor… Dört helikopter neden çalıştırılmıyor?

Bergama ilçesinde dün başlayan ve halen devam eden orman yangınlarıyla ilgili olarak Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, helikopterlerin yangın bölgesine yakıt alamadığı için gidemediğini iddia etti.

DÜN BAŞLADI

Yangın, Bergama ilçesine bağlı Çobanlar Mahallesi’nde saat 15.13’te ormanlık alanda başladı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, 6 uçak, 5 helikopter, 25 arazöz, 7 su ikmal aracı, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahaleye başladı. Ekipler, geceden bu tarafa karadan müdahale ile yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

Yangın söndürme çalışmalarına karadan da destek verilirken Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, Ege Bölgesi’nde görevli dört helikopterin çalışmalara katılamadığını açıkladı. Durmuş, ” Bergama iki gündür yanıyor. Ama görevli 22 helikopter bölgeye yönlendirilmedi. Nedeni ni bilmiyoruz. 4 helikopter İzmir’de olmasına rağmen yakıt alamadı. Havaalanında bulunan yakıt ikmal şirketleri Bakanlıktan alacaklarını alamadıklarını söyleyip, yakıt vermedi. Bu nasıl bir iş. Yakıt parasını ödeyemeyen Bakanlık var. Ağaçlar orada kül oluyor. Bu ihmal bilerek ormanların yanmasına aracı olmaktır” diye konuştu.