Bayram tatili 9 gün oldu, fırsatçılara gün doğdu!

» Büyük Manşet » Bayram tatili 9 gün oldu, fırsatçılara gün doğdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bayram tatilini 9 güne çıkarmasının ardından uçak ve otobüs bilet fiyatları 2 katına fırladı.

Haber: Arif Enes DURAK

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bayram tatili ile hafta sonunu birleştirmesinin ardından tatil 9 güne yükseldi.

9 günlük tatili fırsat bilen yurttaş ise, tatil planları yapmaya başlamışken ulaşım firmalarının fırsatçılığı tepki topladı. Kış aylarında talebin olmaması nedeniyle düşen otobüs fiyatları, hem 31 Mart seçimleri hem de Ramazan Bayramı nedeniyle birden normale döndü, yetmezmiş gibi bir de zam geldi.

İZMİR-İSTANBUL SEFERİ 950 TL!

Rumeysa T. İsimli bir yurttaş, otobüs firmalarının bu fırsatçı politikasına tepki gösterdi.

Düzenli olarak İzmir – İstanbul arasında yolculuk yaptığını belirten Rumeysa T., “Normalde 400 TL’ye aldığım bileti, bayramda 950 TL yapmışlar. Bu kadar insafsızlık olur mu? Bu fırsatçılıktır, sanki ülke değiştiriyoruz. 100-200 TL değil 550 TL zam yapmışlar, ekstra zammın ekstrası” ifadelerini kullandı.

“2 BİN TL KYK ALAN BİR ÖĞRENCİ, NASIL AİLESİNİN YANINA GİDECEK?

Üniversite okumak için memleketi Diyarbakır’dan gelen 19 yaşındaki Sude S., ise, “Normalde ailemi görmek için memleketime gitmek için uçak biletine 3 bin 500 TL civarı para ödemem gerekiyor. Bugün internetten baktığımda bayramda biletlerin 10 bin TL’yi bulduğunu gördüm. 2 bin TL KYK’yla geçinen bir öğrenci, nasıl ailesinin yanına gidecek? Bu resmen fırsatçılıktır. Maalesef bu fiyatlardan dolayı bayramda ailemin yanına gidecemeyeceğim” dedi.

FIRSATÇILIĞIN İTİRAFI: BU DÖNEMLERDE PARA KAZANBİLİYORUZ

İstanbul otogarında çalışan bir firmanın yetkilisi ise, yaşanan fırsatçılığı şu sözlerle itiraf etti:

Normal şartlarda, bugün İstanbul’dan Adana’ya seyahat etmek isterseniz fiyat 600-700 lira arasında değişiyor. Ancak 6 Nisan ve 13 Nisan arasında aynı yolculuk 1.000-1.200 liraya çıkıyor. Hava yolu taşımacılığı arttığı için otobüslere eski rağbet yok. O nedenle bu tür bayram ve tatil dönemlerinde para kazanabiliyoruz