Bayram öncesi maaşlar yatmayacak

» Büyük Manşet » Bayram öncesi maaşlar yatmayacak

Bayram öncesi maaşlar yatmayacak. İktidardan kötü haber geldi. Emeklilerin maaşları Kurban Bayramı’ndan sonra yatacak.

Bayram öncesi maaşlar yatmayacak

Önceki yıllarda ikramiyeleriyle birlikte maaşları da ödeme tarihleri öne çekilerek bayram öncesi ödenen emekliler, bu bayramı daha buruk geçirecek. Açlık sınırının yarısı kadar maaşla geçim savaşı veren milyonlarca emekli ‘hiç değilse bayramda yüzümüz güler’ diye beklemişti ancak AK Parti‘sinde emekliye kötü haber geldi.

İkramiyelerini 10 Haziran’dan itibaren almaya başlayan emeklilerin maaşları, 15 Haziran’da başlayan ve 9 gün sürecek bayram tatili sonrasına kaldı. iktidar, bu bayramda memur, kamu işçisi ve emekli maaşı ödemelerine ilişkin herhangi bir düzenleme yapmadı. Yıllardır uygulanan politikalar sonucu oluşan ekonomik krizin faturası yine dar ve sabit gelirlilere çıkarıldı.

MAAŞLAR AY SONUNDA

Memur emeklileri maaşları her ayın 15’inde, SSK emeklilerine tahsis numaralarına göre her ayın 17’si ve 26’sı arasında, Bağ-Kur emeklilerine de aynı şekilde her ayın 25’i ve 28’i arasında ödeniyor.

Kurban Bayramı için geri sayım sürüyor. Emekliler, 10 Haziran Pazartesi günü itibarıyla ikramiyelerini almaya başlayacak. Bir milyon kamu işçisine verilecek ikramiyenin ne zaman yatırılacağı bilgisi de Resmî Gazete’de yayımlandı.

Emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyesini alacağı tarih geçen hafta belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli bayram ikramiyelerinin 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında yatırılacağını duyurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın sosyal medya hesabı X’ten paylaştığı tabloya göre emeklilerin 4A, 4B ve 4C durumlarına göre ikramiyeleri farklı günlerde yatırılacak.

4C (Emekli Sandığı) kapsamında gelir/aylık alanların Kurban Bayramı ikramiyeleri 10 Haziran 2024 tarihinde,

4B (Bağ-Kur) kapsamında gelir/aylık alanların Kurban Bayramı ikramiyeleri 11 Haziran 2024 tarihinde,

4A (SSK) kapsamında gelir/aylık alanların Kurban Bayramı ikramiyeleri 12-13-14 Haziran 2024 tarihlerinde ödenecek.

İkramiyelere 42 milyar lira ödeme yapılacak

Emekli ikramiyeleri üç bin lira olarak hesaplara geçecek. İkramiyeler kapsamında toplam 42 milyar liralık ödeme yapılacak. Uygulamadan tüm emekliler faydalanabilecek. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin yanı sıra dul ve yetim maaşı alanlar, yaşlılık parası alanlar, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve güvenlik korucuları da bayram ikramiyesinden yararlanabilecek.