Başkan Köksal: Milletvekili ve AK Partililerin yakınları işe alınmış

» Büyük Manşet » Başkan Köksal: Milletvekili ve AK Partililerin yakınları işe alınmış

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, bir önceki belediye başkanının AK Parti’li milletvekillerinin akrabalarını işe aldıklarını tespit ederek kesinlikle bankamatik çalışanlarına izin vermeyeceklerini açıkladı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, bir önceki belediye başkanının AK Parti’li milletvekillerinin akrabalarını işe aldıklarını tespit ederek kesinlikle bankamatik çalışanlarına izin vermeyeceklerini açıkladı.

Daha önce de AK Parti’nin bıraktığı belediye borcu 1.5 milyar olduğunu açıklayarak “Yemiş içmiş ödemeyi bize bırakmışlar” demişti.

Köksal, torpilli işçilerle ilgili sosyal medya hesabından şunları paylaştı:Yerel yönetimlerdeki iktidarları boyunca yakın akrabalarına belediye üzerinden memurluk kazandıranlar, İhtiyaç olsun olmasın akrabalarına Belediye birimlerinde yer bulanlar, son günlerde tarafımızı suçlayıcı açıklamalar yapıyorlar.

13.06.2023 tarihinde Su İşleri Müdürlüğüne bağlı tahakkuk biriminde işe başlayan AKP’li Milletvekilinin yakını, biriminde İhtiyaçtan fazia ve kendisinden daha kıdemli personeller olduğu halde kayırmacılık yapılarak sayaç okuma elemanı olarak görevlendirilmiş.

Yine Milletvekilinin yeğeni olan kişi 15.09.2013 tarihinde sözleşmeli personel iken memur ataması yapılmış. Milletvekilinin yakını olan kişi, su tahakkuk birimimizde birim sorumlusu iken asfalt şantiyesinde memur ihtiyacına istinaden görevlendirilmiştir.

Daha önce de yeğenlerin, yakın akrabaların çeşitli vasıtalara belediyeye alındığını biliyoruz. Afyonkarahisar Belediyesi olarak eş, dost akraba kayırmacılığı değil liyakati esas alan bir yönetim anlayışıyla hareket ettiğimizin bilinmesini isteriz.

31 Mart 2024’ten önceki görevlendirmeler atamalara baktığımızda gördüğümüz partizanlık, bankamatik memurluğu, kamuoyuna açıklanmayan atamaların, bizim dönemimizde olmayacağını beyan ediyoruz.

Bakan veya Milletvekili ya da AK Parti yöneticilerinin akrabaları olduğu için işe alınan, koltuk verilenlere, bankamatik memurlarına trollük yaparak maaş alanlara asla izin vermeyeceğiz. Milletin çocukları İşsiz gezerken kimseye ihtimam göstermeyeceğiz. Kamuoyunun bilgisine sunarız.”