Başkan Güler’den Merdan Yanardağ’a destek

» Son Dakika » Başkan Güler’den Merdan Yanardağ’a destek

Hukuksuz bir biçimde 101 gün cezaevinde tutulan Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’a tahliyesinin ardından geçmiş olsun mesajları gelmeye başladı. 

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği 2022-2025 dönemi Genel Başkanı, Meral Güler, hukuksuz bir biçimde 101 gün cezaevinde tutulan Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’a tahliyesinin ardından geçmiş olsun mesajı gönderdi.

Başkan Güler, “Merdan Yanardağ benim yıllardır takip ettiğim bir gazeteci ve bir sürü konuyla ilgili gerçekten düşüncelerine önem verdiğim saygı duyduğum bir gazeteci.

Ben fikrimi şöyle belirtmek isterim, tüm gazetecilerin özgür konuşma yazma düşünme hakkı olduğunu düşünüyorum. Hatta tüm insanların bu hakka sahip olduğunu düşünüyorum.

Bir söze atıfta bulunarak görüşe atıfta bulunarak görüş bildiren gazetecinin günlerce içerde olması ve ceza hükmü alması hiç hoş olmadığı fikrindeyim.

Ceza almaması gerekirdi ama tahliye olması bizi mutlu etti. Türkiye tutuklu bulunana gazeteci sayısı bakımından kötü bir karneye sahip umarız ki bunu bir an önce sileriz.” diye konuştu.