Başkan Gökce, enflasyon rakamı ile yaşam maliyetleri farkını raporladı

» Ekonomi » Başkan Gökce, enflasyon rakamı ile yaşam maliyetleri farkını raporladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) Başkanı Dr. Buğra Gökçe (X) hesabından TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamı ile yaşam maliyetleri arasındaki reel farkı rapor halinde yayınladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) Başkanı Dr. Buğra Gökçe (X) hesabından TÜİK’in açıkladığı verileri paylaşarak, İstanbul’da yaşam maliyetlerindeki artışı TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamı ile yaşam maliyetleri arasındaki reel farkı rapor halinde yayınladı.

Gökce’nin ifadeleri şu şekilde;

İstanbul’da yaşam maliyeti bir önceki yıla göre yüzde 79,55 artarak 63 bin 524 lira oldu.

TÜİK aylık enflasyonu yüzde 1,64 olarak açıklarken İstanbul’daki yaşam maliyetlerindeki artış İTO tarafından açıklanan yüzde 3,42 artışa paralel olarak yüzde 3,25 olarak gerçekleşti.

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamı ile yaşam maliyetleri arasındaki reel fark sürmeye devam ediyor. Raporumuzun tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz

İstanbul’da yaşam maliyeti bir önceki yıla göre yüzde 79,55 artarak 63 bin 524 lira oldu.

TÜİK aylık enflasyonu yüzde 1,64 olarak açıklarken İstanbul’daki yaşam maliyetlerindeki artış İTO tarafından açıklanan yüzde 3,42 artışa paralel olarak yüzde 3,25 olarak gerçekleşti.… https://t.co/rvKzydl7Wn

— Dr. Buğra Gökce (@gokcebugra) July 3, 2024