Bakan Instagram’ın ne zaman açılacağını açıkladı!

» Gündem » Bakan Instagram’ın ne zaman açılacağını açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Instagram’ın ne zaman açılacağını açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu 2 Ağustos’ta erişime kapatılan ve milyonlarca kullanıcının beklediği Instagram erişimi hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Uraloğlu, Instagram’ın talepleri karşılaması durumunda erişim yasağının kaldırılacağını belirtti.

Bakan Uraloğlu, “Zannediyorum ki çok uzamadan bizim hassasiyetlerimizi dikkate alacaklar. Biz de buradaki vatandaşlarımızın bize ilettikleri mağduriyetler noktasında bizde gereken hassasiyetleri gösteriyoruz.” dedi.

Uraloğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Gerekli kurallara uyulduğunda açılacak görüşmelerde ciddi aşama kaydettik .

Ama şunu bilmenizi isterim toplumuzda gösterdiğimiz refleksin çok ciddi bir karşılığı olduğunu da bilmenizi isterim. Anlık dakikalık takip ediyorum, sürecin istediğimiz gereklilikler karşılandığında biz de anında bu erişime olan engelimizi kaldıracağız.

İki tane geniş katılımlı toplantı yapıldı. Anlık olarak haberleşiyoruz. Bir toplantıya gerek kalmamasını umuyoruz.

“MALEZYA’DA ÖZÜR DİLEDİLER, BİZDE HALA YOK”

Bakan Uraloğlu, Malezya Devlet Başkanının erişiminin de engellendiğini ve Malezya’nın özür dilediğini, ancak Türkiye’den henüz bir özür beyanı almadıklarını belirtti.

Uraloğlu, “Kendi değerlerimizi ve kanunlarımızı koruyacağız ama yasakçı bir yaklaşım içinde olmayacağız” şeklinde konuştu.

Muhabirin ‘bugün Instagram açılır mı?’ sorusuna Uraloğlu, “Tamamen bize geri dönüşlerini bekliyoruz, geri döndükleri an buradan ayrıldık dakikalar içerisinde açılmış olacak.” dedi.