Bakan açıkladı: Tehdit altında yerleşim yeri yok

» Büyük Manşet » Bakan açıkladı: Tehdit altında yerleşim yeri yok

Bakan İbrahim Yumaklı, yangının devam ettiği bölgelerde tehdit altında herhangi bir  yerleşim yeri olmadığını açıkladı.

Bakan Yumaklı, “Çeşme ve Torbalı ilçelerinde çıkan yangınların kontrol altına alındığını ve yangının devam ettiği bölgelerde tehdit altında herhangi bir  yerleşim yeri olmadığını açıkladı.

 

Bakan açıkladı: Tehdit altında yerleşim yeri yok

YARALI YOK

Bakan Yumaklı, şunları kaydetti:  “Çeşme ve Torbalı ile alakalı kontrol altına alındı bilgisini veriyoruz. Halihazırda Balıkesir-Susurluk, İzmir-Selçuk ve Menderes’te müdahaleler devam ediyor. Susurluk’takinin enerjisi ciddi bir şekilde düşürülmüş vaziyette. Selçuk’taki ve Menderes’teki yangınlara müdahaleler devam ediyor ama onlarda da her geçen an kolaylıyor. Halihazırda tehdit altında olan herhangi bir yerleşim birimi söz konusu değil. Yanan herhangi bir ev ya da başka bir tesis söz konusu değil. Yaralanan herhangi bir vatandaşımız yok. Dumandan etkilenen vatandaşlarımız vardı ama onların da şu anda sağlık tehlikesi yok. Devletin müdahalesinde bütün kurumlarıyla ve belediyelerle üst düzey koordinasyonu devam ediyor. Şu anda bizi endişeye sevk edecek herhangi bir husus söz konusu değil.”

972 personel görev aldı

İzmir’de devam eden Selçuk, Menderes, Torbalı, Menemen ve Çeşme yangınlarına müdahale için 11 uçak, 27 helikopter, 171 arazöz ve makinesi ile 972 personelin bölgeye sevk edildiğini bildirildi.

10 saat sonra kontrol altında

İzmir‘in turistik Çeşme ilçesi Germiyan Mahallesi’nde bulunan ormanlık alanda saat 14.34’te çıkan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ekipleri havadan ve karadan gün boyunca müdahalede bulundu. Alevler, yaklaşık 10 saatlik etkin müdahalenin ardından kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmalarının ise sürdüğü öğrenildi.