Aydın-İzmir iş dünyasında işbirliği

» Ekonomi » Aydın-İzmir iş dünyasında işbirliği

Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği üyeleri, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu ziyaret etti.

Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) Faaliyet Kurulu, İzmir ile Aydın arasında karşılıklı işbirliği ve paylaşımların artırılması amacıyla Aydın’da bir dizi temasta bulundu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler Sanayici ve İş İnsanları Derneği (EFESİAD) ve Aydın Ticaret Odası’nı ziyaret eden ESİAD Faaliyet Kurulu üyeleri, Aydın Sanayi Odası’nın meclis toplantısına konuk oldu.

İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ
ESİAD Faaliyet Kurulu üyeleri, Aydın temaslarının ilk durağında, 31 Mart seçimlerinin ardından dördüncü kez göreve gelen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu ziyaret etti.

Ulaşım, sosyal hizmetler, çevre ve eğitim projeleri hakkında bilgi veren Çerçioğlu, “Özellikle köprülü kavşaklarla trafiği rahatlatmak istiyoruz. Bunun dışında her kesimin yararlanabileceği; içinde kütüphaneler, tematik bahçeler, spor ve dinlenme alanlarının yer alacağı büyük ölçekli parklar yapıyoruz. Efeler ilçemizde yer alacak Doğal Yaşam Parkı ve 3 bin kişilik spor salonumuzun temelini attık. Aydınlıların nefes alabilecekleri alanlar yaratıyoruz. Dezavantajlı bölgelerimizde 23 kültür merkezi açtık. Tarım alanındaki desteklerimiz de sürüyor. 20 dönümün altında arazisi olan çiftçilerimize drone ile gübreleme hizmeti başlattık” diye konuştu.

 

Çerçioğlu ayrıca, ESİAD üyelerini, Kuşadası turizmini daha da hareketlendirmek için Kuşadası ile Yunanistan’a bağlı Patmos adası arasında başlattıkları gemi seferleriyle yolculuğa davet etti.

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu da, Aydın’ın tarım, turizm ve sanayi sektörlerinde büyük potansiyeli olduğunu vurgulayarak, “Aydın-İzmir sanayi ve iş dünyasında iş birliklerinin artırılması, iyi uygulama örneklerinin karşılıklı paylaşılması, hem bölgemiz hem de ülkemizin rekabet gücüne katkı sağlayacaktır. Her türlü ortak proje ve işbirliğine hazırız” diye konuştu.

 

Aydın-İzmir iş dünyasında işbirliği

 

FAALİYET KURULU AYDIN’DA TOPLANDI
ESİAD Faaliyet Kurulu üyeleri daha sonra EFESİAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Cem Yıldırım ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi. İş dünyasının ihtiyaçları ve yatırım fırsatlarının ele alındığı toplantıda, ESİAD’ın yeşil ve dijital dönüşüm çalışmalarını ilgiyle takip ettiklerini belirten Yıldırım, bu alanda ortak çalışmalar yapılabileceğini vurguladı. Sibel Zorlu da, ESİAD’ın Aydın’da faaliyet gösteren pek çok üyesi olduğunu hatırlatarak, “Hinterlandımıza baktığımızda Ege Bölgesi olarak büyük bir katma değer yaratıyoruz. Sürdürülebilir kalkınma için iş birliklerine hazırız” diye konuştu. ESİAD heyeti daha sonra HAUS Santrifüj Teknolojileri Fabrikasını gezerek, şirketin CEO’su ve Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Hakkı Gözlüklü’den tesislerle ilgili bilgi aldı. ESİAD Faaliyet Kurulu toplantısı da Haus Santrifüj Teknolojileri Fabrikası’nda gerçekleştirildi.

ORTAK ÇALIŞMANIN GÜCÜ
ESİAD heyeti, Faaliyet Kurulu toplantısının ardından Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Coşkun Cerit’i ziyaret etti. Aydın Ticaret Odası’nın çalışmaları hakkında bilgi veren Cerit, “AYTO olarak üye sayımız 11 binin üzerinde. Aydın için söylenen ‘Dağlarından yağ, ovalarından bal akan’ anlayışı yavaş yavaş değişiyor. Artık katma değerli üretim yapmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Sanayimiz giderek gelişiyor. Yeni yeni fabrikalar açılıyor. Sanayimiz çeşitli olduğu için krizlerden daha az etkileniyoruz” dedi.

Oda ve derneklerin Türkiye ekonomisinin önemli paydaşları olduğunu vurgulayan Cerit, “Aydınlılar olarak iyi bir birlikteliğimiz var. Bunu sizlerle genişletmek bizim için güzel olur” ifadelerini kullandı. Sibel Zorlu ise Aydın’ın zengin yer altı ve yer üstü kaynakları olduğunu dile getirerek, “Geçmişte, ortak çalışmaların gücünü gördük. Pek çok projemiz var. Bunları sizlerle çalışmak bize güç katacaktır. Birlikte, Ege Bölgesi olarak büyük bir artı değer yaratabiliriz” diye konuştu.