Atanarak geldiği görevde seçilerek güven tazeledi

» Büyük Manşet » Atanarak geldiği görevde seçilerek güven tazeledi

CHP İzmir’de il kongresi tamamlandı. Şenol Aslanoğlu yeniden il başkanı seçildi.

CHP İzmir’de İl Başkanlığı kongre süreci tamamlandı. Mevcut başkan Şenol Aslanoğlu ve Konak eski ilçe başkanı Mehmet Şakir Başak’ın yarıştığı kongrede mevcut başkan Şenol Aslanoğlu yeniden İl başkanı seçildi.

617 delegenin yeraldığı kongrede Aslanoğlu 412, Başak 158 oy aldı.

Sonuçlar belli olduktan sonra her iki başkan adayı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer birlik ve beraberlik pozu verdi.

Şenol Aslanoğlu, İl Başkanı Deniz Yücel’in milletvekili olmak için görevinden istifa etmesinin ardından Genel Merkez tarafından atanarak göreve gelmişti. Aslanoğlu, bugün yapılan kongrede delegelerin oylarıyla seçilerek yeniden İl Başkanı oldu.

8 aylık görev süresi boyunca bir cumhurbaşkanlığı seçimi bir genel seçim ve bir il kongresi yaşayan Aslanoğlu, önümüzdeki yerel seçimlerle birlikte yaklaşık bir yılda 4 seçim yönetmiş olacak.

Aslanoğlu sonuçlaın belli olmasının ardından yaptığı konuşmada, “CHP kongrelerinin hiçbir zaman kaybedeni olmaz. Bugün buradan CHP güçlenerek kardeşlikle çıkmıştır. Yarından itibaren el ele omuz omuza sahada olmaya devam edeceğiz. Yerel seçimde 30 ilçede ve büyükşehirde CHP bayrağını dalgalandırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu kongrede emeği bulunan 30 ilçe başkanına delegelerden alkış isteyen Aslanoğlu daha sonra tüm ilçe ve belediye başkanlarını kürsüye davet ederek aile fotoğrafı çektirdi.