Anlamlı günde İzmir’de ‘Özel’ ziyaret!

» Gündem » Anlamlı günde İzmir’de ‘Özel’ ziyaret!

CHP Lideri Özel, Anneler Günü nedeniyle Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın Karşıyaka’daki kabrini ziyaret etti, karanfil bıraktı ve bir konuşma yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anneler Günü dolayısıyla ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın Karşıyaka’daki kabrini ziyaret etti. Zübeyde Hanım’ın anıt mezarına karanfil bırakan Özel, burada bir konuşma yaptı. Ziyarette CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları da yer aldı.

ATATÜRK’ÜN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Konuşma gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Özel, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesine ev sahipliği yapan İzmir’de Cumhuriyetin en müstesna ilçelerinden Karşıyaka’dayız. Zübeyde Hanım bu dünyanın görmüş olduğu en büyük devrimciyi yetiştirmiş, bize kazandırmıştır. Zübeyde Anne olmasaydı bugün burada isimleri anılan belediye başkanları kimse olmayacaktı. Zübeyde Anne olmasaydı bu topraklar Türkiye Cumhuriyeti toprakları olmazdı. Çağdaş bir Cumhuriyet hüküm sürüyor olmazdı. Mustafa Kemal Atatürk 101 yıl önce şu konuşmayı yaptı. ‘Tam burada yatan annem; eziyetin zorbalığın ve bütün milleti felakete götüren bir keyfi idarenin kurbanı olmuştur. Annenim kaybından çok üzüntülüyüm. Fakat bu üzüntümü gideren ve avutan bir konu var ki, keyfi idare artık bir daha gelmemek üzere yokluk mezarına girmiş olmasıdır. Annem bu toprağın altında ama milli irade ilelebet devam edecektir’ demiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesinin kaybının ülkenin keyfi idarenin iyi yönetemediği için sağlığından olmuş, hastalığa yenik düşmüştür. Tek adam rejiminin değişmesi, halkı kul gören, birisi için yaşan rejim için sağlık, barınma hakları için çalıştığı, milli egemenliğin milletin olması Mustafa Kemal Atatürk’e huzur vermiştir.”

ALIN TERİ VE ANNE GÖZYAŞININ RENGİ OLMAZ

“İki şeyin rengi olmaz” diyen Özel, şöyle devam etti; “İlki alın teri… Alın terinin mezhebi, ırkı, cinsiyeti olmaz ve en değerli şeydir. Bir de anne gözyaşının rengi olmaz. Annenin gözyaşının Türk’ü, Kürt’ü olmaz. Bugün şehit annelerini, Cumartesi annelerini ve Diyarbakır annelerini aradım. Hepsini ayırmadan ayırmadım. Bugün sizler için çok zor bir gün dedim. CHP adına, evladınızdan uzak bugünde kendinizi buruk hissetmeyin. Sizin aileniz CHP’dir. Hepimiz sizin aileniniziz dedim” açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Gerçek İzmir