Ankara’da Gersan Sanayi Sitesi’nde yangın çıktı!

» Büyük Manşet » Ankara’da Gersan Sanayi Sitesi’nde yangın çıktı!

Ankara’da Gersan Sanayi Sitesi’nde minder üretimi yapan bir firmada, elektrik kontağından kaynaklanan yangın çıktı. Yangında kimliği belli olmayan bir kişi hayatını kaybederken, dumandan etkilenen bir itfaiye eri hastaneye kaldırıldı.

Ankara’nın Yenimahalle ilçesindeki Gersan Sanayi Sitesi’nde minder üreten BRG Minder isimli bir fabrikada 11.00 sularında yangın çıktı. Yangına ilk olarak Sincan itfaiyesi ve sonrasında da diğer itfaiye birimleri müdahale etti. Yangının elektrik kontağından kaynaklandığı ve minder üretiminde kullanılan süngerlerin kısa sürede tutuşarak yangının büyümesine neden olduğu öğrenildi.

Yangında bir kişinin hayatını kaybettiği, bir itfaiye erinin ise dumandan etkilendiği öğrenildi. Konuya ilişkin olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Yenimahalle Batı Sitesi Mahallesi 2310 Cadde No:101 adresinden gelen dükkan yangını ihbarı üzerine Saat:11.04 te Batıkent istasyonu olay yerine sevk edilmiş olup, Saat:11.13 te olay yerine ulaşmıştır. Ekibimiz BRG minder isimli 3 katlı yatak minderi imalathanesinin alevli şekilde yandığını bildirmiştir. Yangın saat 14.30 itibariyle kontrol altına alınmış olup ekiplerimizin soğutma çalışmaları ve kontrolleri devam etmektedir. Kimliği belirlenemeyen bir vatandaşın ex olduğu bilgisi gelmiştir.
Olaya müdahale esnasında İtfaiye Eri Abdullah Mutlu dumandan etkilenmiş olup, ambulans ekipleri ile hastaneye sevki sağlanmıştır.”

Çıkan yangında alevler kısa sürede bitişikteki üç işyerine de sıçradı, çevredeki iş yerleri ve birkaç araç da yangından zarar gördü.
Medyascope’a konuşan görgü tanıkları, içeride iki kişinin daha olabileceğini söylediler. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekibinin yaklaşık 3,5 saatlik çalışmasıyla 14.30’da kontrol altına alınan yangının ardından bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Minder San-brgMINDER adıyla okullar, spor salonları, oteller, ve plaj ürünleri için minder üreten firmanın web sitesinde, 2007 yılında kurulduğu ve üretim yaptığı belirtiliyor. Firmanın internet sitesinde “Hakkımızda” başlığı altında yer alan fotoğrafta ise dördü kadın, toplam 12 çalışanın fotoğrafı yer alıyor.

Kaynak:medyascope