Akşener: Bu şehir kimseye muhtaç değil

» Büyük Manşet » Akşener: Bu şehir kimseye muhtaç değil

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale’nin lansmanına katılan Genel Başkan Meral Akşener, lansman toplantısı başlamadan önce konuştu.

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, Genel Başkan Meral Akşener’in katılımıyla kente dair hazırladığı, “İzmir için en iyisi” sloganıyla İzmir İktisat Kongresi binasında projelerin tanıtımını yaptı. Toplantıda, Lider Akşener’in yanı sıra genel başkan yardımcıları, İzmir milletvekilleri, İl Başkanı Ülkü Doğan, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, il yöneticileri, ilçe başkanları ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililer katıldı.

Ümit Özlale’nin Büyükşehir projelerini anlatmak ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıtmak için İzmir’e geldiğini aktararak açıklamalarına başlayan Meral Akşener, “Atatürk’ün ölüm yıldönümüne ait bir gazete geldi. O zaman anladım ki neden İzmir’e bu kadar gıcıklar. Türkiye’de her şehir Atatürkçüdür ama pergelin ucunun konduğu yer İzmir’dir, iyi ki varsınız” dedi.

“Ben insan olarak pek çok haksızlığı, iftirayı, çirkinliği zaman zaman asabileşsem de hazmetmeye gayret etmişimdir” diyerek açıklamalarına sürdüren Akşener, “Kendim için bir şey istemiyorum; bir siyasi parti kurduk ve bana ‘Öne geç’ dediler, geçtim. Milletimiz için isteyenim, arkadaşlarımızın adına isteyenim ama kişisel olarak ben isteyen değilim. Zaman zaman asabileşsem de milletim adına milletimden oy, destek ve teveccüh istiyorum. Birçok sözü hazmedip yuttum ama Atatürk ve ailesine edilen hiçbir sözü yutmadım. Babamın amcası Atatürk’ün arkadaşıydı. Hasan Tahsin Argun benim amcamdı. Şimdi Atatürk’ün kız kardeşi ve annesi ile ilgili onlardan o kadar çok şey dinledim ki… Zübeyde Hanım’ın hakkında konuşulan çirkinlikleri hazmedemeyip zaman zaman ağzımı bozdum, mahkemeye verildim. İsterdim ki Türkiye’de yer yerinden oynasın ama oynamadı. Bu yumruk arasındaki sistemden herkes memnun. İzmir ilk kurşunu atan, işgale ‘Hayır’ diyen şehirdir. Biz bunları doğru anlatamadığımız için Atatürk’ün varisi olanlar bu derece bazı konularda çok geniş düşünceli olamazlar. Diğer yandan Atatürk’ün her haline iftira atanlar ve bunları seyreden yöneticiler var. Ben seyredemem kardeşim, başıma ne gelirse razıyım. Bugün bir karar vereceksiniz ‘İzmir benimdir ceketimi assam kazanır’ diyerek canı istediği irtibatları kuran bir anlayışa ‘Evet’ diyeceksiniz ya da Atatürk’ün torunu sayabileceğiniz onun yapacaklarından her türlü emin olduğunuz Ümit Özlale’ye ‘Evet’ diyeceksiniz. Ne o tarafla ne de bu tarafta olmak mecburiyetinizi ortadan kaldıracaksınız ve önemli bir anlayışı getireceksiniz. İnşallah partimin ne istediğini doğru anlatabilirim siz de İzmir’e doğru anlatabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

“GÜZEL İZMİR’İN ÜMİT’İ VAR”

Akşener, “İzmir hem ilk kurşunu atan hem de ekonominin merkezi şehrimiz. Şimdi İzmirlilerin sadece bunun için bile bir emanete sahip çıkma mecburiyeti var. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen insanlara İzmir’in kötü davrandığını gördünüz mü, görmezsiniz. Çünkü İzmir Atatürk’ün şehri… Şimdi eğer İzmir’de o yıllarda ‘Ne gerek var Yunan gelmiş, koskoca İngilizle, Fransızlar burada’ diyerek el sıkışılsaydı ne olurdu? O mecburiyeti İzmir hissetseydi ne olurdu? O günün şartlarında mantıklısı mandayı kabul etmekti, hiçbir şey yoktu… Ancak herkesin gözünde meçhule gitti; Samsun’a çıktı, önce Havza’ya sonra Amasya, Erzurum, Sivas’a… O meşgulden başarılı çıkacağına inanıyordu çünkü size, milletine güvendi. El sıkışmak kolaydı… İYİ Parti’nin misyonu sen aday çıkarırsan o kazanır cümlesine uymamaktı. Alt tarafı belediye bir seçim… Seni hiçbir zaman kabul etmemiş; birine göre gavur İzmir’dir birine göre mecbur İzmir… Hadi oradan be! Ümit Özlale seçildi, ondan önceki belediye başkanlarıyla, Kocaeli’de Sakarya’daki belediye başkanlığının ne farkı var… Ümit Özlale kazandığında demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, adalete inanan İzmirli’nin dediğinin dışında ne yapar ki? Tam tersi bu söylediklerimizi yapar ben kendisine kefilim. Ben mübadil bir ailenin kızıyım. O da Rumeli göçmeni bir ailenin çocuğu. Yunanistan’a, Bulgaristan’a gidenlerim tamamı yörüktür, Türkmendir. Pek çok haksızlığa maruz kalmışlardır ve ondan sonra ülkemize ve vatanımıza faydalı olabilelim diye Cumhuriyet için ülkeye geri gelmişlerdir. Orada mal bıraktık, mülk bıraktık sözünü bugüne kadar hiç onlardan duymadım. Yani zorluğu da bilmelisiniz, zorluğu bilen birini de seçmelisiniz. Güzel, İzmir’in Ümit’i var” dedi.

Son olarak, “Hiç kimseye hiçbir şeye mecbur değilsiniz, siz patronsunuz, öznesiniz, seçmezsiniz” mesajı veren Akşener, “Her beş yılda bir seçim olur bu defa seçin Ümit’i beğenmezseniz değiştirin. Ancak korkularla kamplaştırılırsanız kazandık zannedersiniz ama kazanmamış olursunuz. Atatürkümüze sahip çıkan ve onun İzmir için ve Türkiye için düşündüklerini İzmir için hayata geçiren ve daha sonra 2028’de iktidar olarak Cumhuriyeti kuruluş ayarlarına çeviren olmak için size söz veriyorum” mesajı verdi.