AK Parti Sözcüsü Çelik’ten “Haniye suikastı” açıklaması

» Dünya » AK Parti Sözcüsü Çelik’ten “Haniye suikastı” açıklaması

Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezi’nde basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’ye düzenlenen suikasta ilişkin yaptığı açıklamada, “İsrail, bu eylemi yaparak bir ‘bölge savaşı’ çıkarmak istediği konusunda irade beyanında bulunmuştur” dedi.

Çelik, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin İran’da öldürülmesiyle ilgili şunları söyledi:

“Bugün gerçekleştirilen bu saldırı net bir şeyi ortaya koyuyor ki, katliamcı ve soykırımcı şebeke bundan sonra zulümlerini artırarak devam ettirecek.

Dünya barışının kilidi Orta Doğu barışıdır, Orta Doğu barışının kilidi de Filistin barışıdır.

Netanyahu ve Hitler’in ekibine benzeyen ekibi, insanlık tarihinde görülmemiş bir soykırıma imza attılar. Bunun karşısında en net, en güçlü ses Türkiye’den çıktı.

Netanyahu hem kendi kişisel durumunu kurtarmak için hem de kendisinin ve ekibinin yargılanmasını önlemek için ‘katliamcı’ ve ‘yayılmacı’ siyaseti bölgeye yaymaya çalışıyor. İsrail bu eylemi yaparak bir ‘bölge savaşı’ çıkarmak istediği konusunda irade beyanında bulunmuştur.

Bugün artık yeni bir güne geçilmiştir. Şimdiye kadar bölge ülkelerinden yapılanlara ‘karşılık veririz’ diyen İsrail, bugün gerçekleştirdiği bu suikastle beraber bir bölge savaşı istediğinin ilk tetiğini çekmiştir. İsrail hükümeti bütün bölgedeki ülkelerin milli güvenliğini tehdit etmektedir.”