AK Parti adayından 1.8 trilyonluk vurgun iddiası!

» Büyük Manşet » AK Parti adayından 1.8 trilyonluk vurgun iddiası!

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir adayı Hamza Dağ, Bayraklı Adayı Kırkpınar, Karşıyaka Adayı Çiftçioğlu ve dönemin İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger hakkında çarpıcı iddialarda bulundu.

CHP İzmir İl Başkanlığı’nda gazetecilerle bir araya gelen İzmir Milletvekili Mahir Polat, Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Adayı Hamza Dağ, Bayraklı Adayı Bilal Kırkpınar, Karşıyaka Adayı İsmail Çiftçioğlu ve önceki dönem İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’e dair yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını dile getirdi.

Polat, Kırkpınar’ın yalan beyanlarla yapı kayıt belgesi alıp imar affından yararlandığını belirtirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu ile dönemin valisi Yavuz Selim Köşger’in de olayda adının geçtiğini söyledi.

ORGANİZE İŞLER SARMALI

İzmir seçmeninin kimlerle karşı karşıya olduğunu anlaması gerektiğine dikkat çeken Polat, “Şimdi anlatacaklarıma ‘Organize İşler İzmir Sarmalı’ diyebilirim. İzmir seçmeni nasıl bir süreçle karşı karşıya olduğunu anlasın Bayraklı ve Karşıyaka seçmeni anlasın. 1977 Kemalpaşa İnönü’de bir tavuk çiftliği hikayesinde başlıyor. Buradaki fotoğraflarda renkler görüyorsunuz. Evrakta sahteciliğe konu olan renkler bu gördüğünüz renkler. Bir de Bilal’in evi var, bekçi evi. Burada söz konusu bir şirket var. Kırkpınar Süt Ürünler Şirketi. Bayraklı Belediye Başkan adayı ve babasına ait 50 yıllık bir şirket. Bilal üzerine kurulu bir hikayemiz.

2018’de Kırkpınar’ın babası üzerinden devlete bir başvuruda bulunuluyor. İmar affı çerçevesinde 12 adet yapı kayıt belgesi alınıyor. Bir de Bilal’in evi var. 13. olarak onun da belgesi alınıyor. Bu belgeler alındıktan sonra buralarda beyanatlarda bulunuyorlar, buralarda insanlar yaşıyor diyorlar. Burası tavuk çiftliği değil artık 91 adet bağımsız yapıdır diyorlar. Yapı kayıt alırken dahi suç işleyerek almış oluyorlar. CHP’nin 2019’da yerel seçimi alacağının anlaşılmasından sonra yapı tadil ruhsatı alıyorlar.

Biz seçimi kazanınca var olan şikayetleri değerlendirmeye başlanıyor. Kırkpınar’ın yapısı üzerine şikayet gelince Rıdvan Karakayalı girişimlere başlıyorlar. Arkasından ihtarda bulunuyorlar işlem yapıyorlar. İzmir Büyükşehir’in yaptığı denetimler sonrasında Kemalpaşa Belediyesi’ne bir yazı yazılıyor. Bir sonraki hali için yapı kayıt belgesi vermek mümkün değildir diyor. Kemalpaşa Belediye başkanlığı suç duyurularında bulunuyor. İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yazı yazıyor bu bulgular ile. Yapı kayıt belgesi kanunen geçersiz olduğu anlaşıldığından ivedilikle işlem hakkında neticenin bildirilmesini talep ediyor. İnşaata konu olan yerin yapı kayıt belgelerinin iptal edilmesini CHP’li Belediye talep ediyor” dedi.

“YALAN BEYANDA BULUNARAK YAPI KAYIT BELGESİ ALMIŞLAR”

Polat açıklamalarına şöyle devam etti:

“Korunması gereken tarım alanlarında imalat yapmışlar. Müracaat sonrası bakanlık hemen bir karar veriyor. 2021’de bu karar verildiğinde Bilal Kırkpınar, AK Parti genel merkezinde sohbet ediyor. Evine gelen tebligattan haberi oluyor. İl Müdürlüğü yapı kayıt belgelerini iptal ettiğini duyuruyor. ‘Yapı kayıt belgesine konu olan yapıların yıkılması kullanım amacı farklı yeni yapıların inşa edilmesi nedeniyle tutanak ile iptal edilmiştir’ diyor. 11 Kasım 2021’de iptal ediyor. ‘Yıkın burayı’ diyor. Burada bir tadilat yapılmadı. Tamamen yıkıldı ve yeni betonarmeler yapılıyor. Bir suç işliyorlar. Yalan beyanda bulunarak bir yapı kayıt belgesi almışlar. Burada CHP gelmeden önce güçlendirme ruhsatı almışlardı bunun için mahkemeye başvuruyorlar. İptal olan ruhsatın geçerli olması için. Bu yapılar 31 Aralık 2017’de yapıldığı tespit ediliyor. ‘Siz usulsüz bir şekilde inşaat yaptınız’ diyor. ‘Siz bu yapıyı aldığınız yeri benden başvurup yapı kayıt belgesi aldığınız bu yeri siz şu hale getirdiniz’ diyor.

BEKÇİ KULÜBESİ MALİKANE OLUYOR

Bilal Kırkpınar Bayraklı Belediye Başkan Adayı, bekçi evi malikane haline geliyor. Köhne yapının döndüğü hal bu. İbretlik bir tablo!

Organize işler İzmir sarmalı… Bekçi kulübesi malikane oluyor. 89. ve 90.bağımsız bölümün pazarlığını yapıyordu AK Parti Genel Merkezi’nde… Bilal’in koruyucu meleği ile anlaştılar genel merkezde. O zamanki Çevre Şehircilik İl Müdürü’nü hışımla arıyorlar. 21 Ocak 2022 tarihine yok dediği yerlerin yapı kullanım izin belgelerinin geçerli olduğunu söylüyor. AK Parti’nin kaybetmek üzere olan belediye başkanı vermişti ruhsatı. Yukarıdan gelen hiddetli bir telefonla bunları canlı hale getirdi.

1.8 TRİLYONLUK VURGUN

Bu arada bahse konu vurgun 1.8 trilyon… 91 tane villa. Bugünün değerleri ile 1.8 trilyon. Eskinin parası ile 1 katrilyon 800 trilyon buradaki vurgun! Buradaki vurgun yalanla dolan ile devletin arkasından dönerek yapılan vurgun. Biz buna sarmal dedik ya bunun nasıl meydana geldiğine de bakmak lazım. Nasıl yapmışlar baskıyı, iş nasıl buraya gelmiş buna bakmamız lazım. Kimler bunlar? Kim bu? Eski Gençlik Kolları Başkanı. Buradakiler dönemin valisi Yavuz Selim Köşger. Bornova Kaymakamı var. Cağ kebabı partisi yapıyorlar, ok atıp, at biniyorlar. Bu kaçak yapı ile ilgili iş bitmiyor. Dolandırıcılıktan dolayı suç duyusunda bulunuyor bir vatandaş. İnşaat alanında binlerce kişi mağdur.

“BENİ DAVA ETSİNLER”

İzmir piyasasının yakından tanıdığı bir arkadaşımız Karşıyaka AK Parti Adayı İsmail Çiftçioğlu…

Kendisi de bu yapının yapı denetim şirketinin sahibi. Buradan çağrıda bulunayım, beni dava etsinler. Hep beraber telefon kayıtlarına arama hareketlerine bakıldığı zaman bu dava çok eğlenceli bir hale geleceğini biliyorum Savcılıkta baskı yapılıyor deniyor. Bilal’in abisi onu koruyor. Yani seçim sonrası olayın davaya dönüştürülmemesini sağlamak istiyorlar. Bilirkişiye gönderiyorlar. Tarım İl Müdürlüğü inşaat yapılmasını hayretle karşılıyor. Burada büyük bir vurgun var diyor. Kümeste inşaat yapılmasını hayretle karşılıyor.

“BU PROJE BİR RANT PROJESİDİR

Biz bu kenti yıllardır yönetiyoruz. Burada gördüğünüz Kırkpınar’lar, İsmail Çiftçioğlu ve Hamza Dağ. Biz burası yetmez denilip evine önüne havuz yapıldığını ve Hamza Dağ’ın bu evi alıp almadığını sormak istiyorum. Buradan savcılara sesleniyorum, bu kentte şehremini olmak isteyenlerin daha iktidara gelmeden neler yaptığına, hangi yöntemlerle insanları dolandırdıklarına ve ruhsat aldıklarına bakmalarını istiyorum. Bu tablodaki belge ve fotoğraflar devletin kayıtlarında vardır, bu sebeplerden ötürü vatandaşlarımızı dikkatli olmaya davet ediyorum. Bu proje bir rant projesidir, Büyükova’da rant projesidir, bırakın belediye başkan adayı olmayı, bu projenin içindeki insanların yargılanıyor olması gerekiyor. Bu insanların bugün bu kenti yönetmeye talip olmalarını ibretle izliyoruz. Ben bir kişiyle konuşup söylemiyorum bunları. Kepçe operatöründen boyacısına kadar hepsiyle konuştuk. Gösterdiğim ve söylediğim her şey tespitli. Ruhsat iptal olduğu için yapı kayıt izin belgelerinin de iptal edilmesi gerekiyor. Ben buradan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü de göreve çağırıyorum.”