Ahmet Aras: Yasayı kabul etmiyoruz, sonuçlarına katlanırız

» Büyük Manşet » Ahmet Aras: Yasayı kabul etmiyoruz, sonuçlarına katlanırız

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Tuncay Mollaveisoğlu’nun TELE 1’de sunduğu Anında Manşet programına konuk oldu.

Başkan Aras, belediyelere SGK borçlarından dolayı icra gönderilmesi ve sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açan yasaya karşı belediye başkanlarının alacağı kararı yorumladı.

31 Mart seçimlerinden sonra hükümetin özellikle CHP’li belediyeler üzerinde baskıları artırdığını ifade eden Aras, “AK Parti hükümeti tasarruf tedbirler yayınlandı. Bizlere, kreş yapmayın, sosyal tesisler yapmayın’ dediler. Sanki bu memlekete kreşler, kültür sanat faaliyetleri batırmış gibi yaklaşım içerisindeler. 31 Mart’ta çoğunluğu CHP’li belediyeler kazanınca engel koymak istediler.  Asıl, SGK borçlarının nasıl yapıldığını bakmak gerekir. Son yıllarda yaşanan ekonomik krizle birlikte ve belediye gelirleri azaldı. Yakıt ve enerji giderleri daha fazla arttı. Gelirler sabit kaldı, giderler arttı. Belediyeler bunu nasıl karşılayacak diye kimse sormuyor. Borç mu ödeyeceğiz hizmet mi edeceğiz. Personele maaş mı ödeyeceğiz. Belediyelerin elleri doluydu da SGK vergilerini bilerek mi ödemedi” dedi.

AK Parti hükümetine seslenen Aras, “Hemen yasa çıkarılmalı ve faizler silinmeli. Biz belli bir planda ödeyelim. Ama siz firmaların vergilerini silerken, Türkiye’nin kaynaklarını yurtdışına götürenlerden vergi almazken şimdi belediyeler günah keçisi oldu. Acilen belediyelerin merkezi bütçeden aldığı payın gerçek durumuna göre vermesi gerekiyor. Nüfusa göre, İller Bankası kesintilerin gözden geçirmeli. Motorlu Taşıtlar Vergisi’nden pay verilmeli” diyerek belediyelerin yakında maaş ödeyemez duruma geleceğini söyledi. Aras, ayrıca öğrenciler ve emekliler için yaptığı projeleri anlattı.

İZİN VERMEYİZ

Sokak hayvanlarının uyutulmasının önünü açan yasayla ilgili de açıklama yapan Başkan Aras, “Biz öldürmekten değil yaşatmaktan yanayız. Ama hükümet başa çıkamadığı her sorunda yok etmek istiyor. ‘Yönetemediğini yok et’ projesini uyguluyor.  Biz kesinlikle bu yasayı kabul etmiyoruz. Gerekirse sonuçlarına katlanmaya hazırız. Ama hiçbir masum canlıyı katletmesine de izin vermeyiz. Belediye başkanları ve veterinerler odası olarak kendi aramızda görüşmeler yapıyoruz. Önlem bulacağız” ifadelerini kullandı.