Afyonkarahisar’da olaylı Merkez ilçe kongresi..!

» Büyük Manşet » Afyonkarahisar’da olaylı Merkez ilçe kongresi..!

Afyon’da merkez ilçe CHP kongresinde kavga çıktı. CHP Afyon Milletvekili Burcu Köksal hastanelik oldu.

Afyonkarahisar, merkez ilçe başkanını seçmek üzere sandık başındaydı.

Kongreye Merkez İlçe Başkanı Ömer Ayyıldız’ın daveti üzerine katılan CHP Parti Meclis Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ve CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin ile CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal arasında yaşanan tartışmalar kongreye damga vurdu.

Kongreden bir gece önce Kastamonu Milletvekili Baltacı ile Afyon Milletvekili Köksal arasında bir telefon görüşmesi yaşandığı, bu görüşmede, Baltacı’nın Köksal’a “Yarın Afyonkarahisar’a geliyoruz, hem genel merkezi hem de seni Afyonkarahisar’dan kazıyacağız” dediği iddiaları ortaya atılmıştı.

Bunun bir iddia olmadığı kongrede yaşanan olaylarla ortaya çıkmış oldu. Kongrede iki vekil arasındaki tartışmalar kongre üyelerine sıçradı, her iki tarafın destekçileri arasında arbede yaşandı.

Olaylı kongrenin divan başkanlığına Kastamonu il başkanı Hikmet Erbilgin seçildi.

Ardından CHP’li vekil Burcu Köksal’ın Hasan Baltacı’yı dışarıya davet etmesi üzerine salondaki taraflar arasındaki tartışma daha da hararetlendi.

Aynı dakikalarda geçtiğimiz yıllarda Kastamonu’da yaşanan sel felaketinde adı yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen Kastamonu Milletvekili Baltacı’ya, bu olaya atıfla, bazı üyeler tarafından “Hırsız dışarı” diye bağırıldı.

Bunun üzerine salondaki diğer üyeler tarafından da CHP’li vekile “Köksal dışarı” diye bağırıldı.

Tartışmaların artmasıyla CHP’li vekil Burcu Köksal baygınlık geçirdi ve hastaneye kaldırıldı.

Olaylı kongrenin sonucunda Avukat Büşra Dişçioğlu Çetinöz, Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı seçildi.