AFAD açıkladı: Depremzedelere üzücü haber

» Gündem » AFAD açıkladı: Depremzedelere üzücü haber

AFAD: Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerin ardından depremzedelere verilen kira desteği sona erdi.

AFAD, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerin ardından depremzedelere verilen kira desteği sona erdi.

AFAD kira yardımı alan depremzedelere şu mesajı gönderdi:

“6 Şubat Depremlerinin büyüklüğü ve etkisi dikkate alınarak daha önceki hiçbir deprem afetinde kiracılara yapılmayan kira destek ödemelerini afetzede kiracı kardeşlerimize de başlatarak bir ilki gerçekleştirdik. Orta hasar ve üzerinde hasarlı olduğu tespit edilen konutlarda ikamet eden kiracı ailelerimizin kira destek ödemelerine Nisan 2023 tarihinde başlamıştık. 12 ay ödemesi planlanan kiracılara destek ödemelerinin 15’inci ve sonuncusunu Haziran ayında yaparak tamamlayacağız. Allah milletimizi ve devletimizi her turlu afetten korusun.”

 

Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 36 bin 187 kişi hayatını kaybetmiş, 108 bin 68 kişi ise yaralanmıştı. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli birinci depremde 354 kilometre, ikinci depremde ise 160 kilometrelik alanda kırık oluştu.

Kira yardımı, 6 Şubat 2023 Maraş depremlerinin yıkıma yol açtığı 11 ildeki depremzedelere yapılıyor. Evi yıkılan ya da ağır ve orta hasarlı olan depremzedelerden kiracılara 5 bin lira, ev sahiplerine ise 7 bin 500 lira kira yardımı yapılıyor.

 

DEPREMZEDE NASIL KİRA ÖDESİN?

AFAD’dan depremzedelere gönderilen mesajı paylaşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, karara tepki gösterdi. Ağbaba “AFAD duyurdu! Depremzede kiracılara bir kez daha üvey evlat muamelesi yapıldı. Orta hasar ve ağır hasarlı binalarda oturan kiracılara ödenen kira yardımı sona eriyor. Ev sahiplerinin kira yardımları devam edecek, kiracıların yardımı kesilecek” dedi ve ekledi:

“Kiracılar, deprem sonrası zaten en az 5 kat artan kiraları, kira yardımı almadan nasıl ödeyecekler? Devlet depremzedeler arasında ayrım yapmamalı, bu yanlış uygulamadan derhal vazgeçilmelidir.”