Abdül Batur: İddialıyım ve her kesimin oyuna talibim

» Gündem » Abdül Batur: İddialıyım ve her kesimin oyuna talibim

Tecrübelerini, bilgi ve birikimini kente aktarmak için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu söyleyen Abdül Batur, “Kentli beni, ben kentliyi tanıyorum” dedi.

Haber: Leyla BİLGİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adayı Abdül Batur, TELE1 ekranlarında yayımlanan Seçime Doğru 2024 programında Gazeteci Nurettin Sönmez’in sunduğu sorularını yanıtladı.

“SAMİMİYETİMİ, BU KENTE AKTARMAK İSTİYORUM”

Belediyecilikteki tecrübesini kente aktarmaya devam etmek istediğini belirten Batur, “Geçmiş dönem belediye başkanlıklarındaki tecrübelerimiz, altyapı çalışmalarımız, İz Beton Genel Müdürlüğümüzdeki birikimimlerimiz, deneyimlerimizi ve tecrübelerimizi ben bu kentte aktarmak istiyorum. Samimiyetimi bu kente aktarmak istiyorum. Kentin sorunlarını bilen, kentin her noktasında hizmet üretmiş biri olarak elimizden gelen katkıyı koyup kenti yeniden belli bir noktaya getirmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Neden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmak istediğinin sorulması üzerine Batur, sorunlara çözüm önerileri üretmek ve bunları hayata geçirmek noktasında yeterli deneyime ve birikime sahip olduğunu söyledi.

“AVANTAJIM, KENTLİ BENİ İYİ TANIYOR”

İzmir’in sorunlarını her zaman yakından takip ettiğini söyleyen Batur, “Belediyecilik tecrübe işi, belediyecilik; kenti tanımak, kentin dinamiği olan büyükşehirin yapısını iyi okumak, kentlinin isteğini sıkıntılarını yerinde çözmek, tespit etmek bunlara neşter vurmak demektir. Benim en büyük avantajım hem kentli beni tanıyor hem ben kentliyi tanıyorum. 25-30 yıllık perde içinde kente neler yapıldığını neler yapılması gerektiğini bunları yakından tespit eden Büyükşehir belediyesinin meclislerini hiç kaçırmadan, kentin problemlerini çözme noktasındaki bu mecliste neler oluyor neler bitiyor bunları yakinen takip eden biriyim. Bizim en büyük özelliğimiz teknik bir kişi olmamız” şeklinde konuştu.

“DÖNÜŞÜM BENİM İŞİM”

Abdül Batur, ulaşımda ve körfezdeki sorunların farkında olduklarını ama birinci görevlerinin depreme dayanıksız binalar ve dönüşüm olduğunu söyledi. Batur, “Şu an da kentin beklentisi ve vatandaşın beklentisi fizik olarak bitmiş 50 yıllık binaların yeniden dönüşümünü sağlamak. Yerinde dönüşümle bu problemi çözmeye talibiz” dedi.

SAĞ KESİMDEN DE, SOL KESİMDEN DE OY ALACAĞIM”

İzmir’de her kesimden oy alacağını belirten Batur, kentte alınmamış oy oranıyla başkan seçileceğini iddia ederek şu ifadeleri kullandı:

Kentlinin yaptığımız çalışmaları yakından takip ettiğini biliyorum. Ben iddialıyım, büyükşehir belediyesini şimdiye kadar alınmamış bir oy oranıyla almak isterim. Her kesimin oyuna talibim. Sağ kesimden de sol kesimden de oy alacağım. Yaptığımız ziyaretlerde çok olumlu dönüşler alıyoruz. Özellikle az önce de ifade ettim kentli beni tanıyor ben de kentliyi tanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Abdül Batur açıklamalarını şu sözlerle noktaladı:

“Buradan İzmirli hemşerilerime sesleniyorum; Kente tecrübe lazım, kente samimiyet lazım. İzmir’e, İzmirli lazım. İzmir’e, bundan sonraki süreçte hizmet etmek isteyen kardeşleri burada… Partimiz kime görev verirse onun arkasında nefer gibi çalışmaya devam ederiz.”