Ev almak enflasyona bağlı

» Büyük Manşet » Ev almak enflasyona bağlı

Ev almanın birçok kişi için zorlaştığı günümüzde emlakçılar Hazine ve Maiye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Kira ve konut fiyatlarınındaki artış düşecek” sözlerini değerlendirdi.

Ev almak enflasyona bağlı

İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkan Yardımcısı Cengizhan Duysak, kira ve konut fiyatlarındaki düşüşün enflasyonun düşmesiyle mümkün olabileceğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira ve konut fiyatlarındaki artışın, kentsel dönüşüme ve konut arzına verilecek destekle düşeceğini söyledi. Emlakçılar ise daha önce verilen benzer sözleri hatırlatarak düşüş beklemediklerini belirtti.

“ENFLASYON DÜŞERSE HAYAL DEVAM EDER”

İzmir Emlak Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengizhan Duysak, vaadin gerçekleşmesi için önce enflasyonun düşmesi gerektiğini söyledi. Duysak, “Yapabilselerdi yaparlardı. Enflasyon düşerse ancak bunlar olur. İnsanlar geçim sıkıntısını bir nebze olsun atlatırlarsa o zaman konut alma hayalini kurmaya devam ederler. Hayal şimdi durdu. Ayrıca konut kredi faizleri de çok yüksek. Bu hem bizi hem de müşteriyi zor durumda bırakıyor. Sektörün en büyük problemlerinden biri de bu. Eskiden 1 milyona kredi aldığınızda on yıl sonra 2 milyon ödüyordunuz. Şimdi 1 milyon aldığınızda on yıl sonra 5 milyon ödüyorsunuz. Zengin için ev alma zamanı diye bir şey yok ama bugün birçok insan ev alamıyor. Çünkü birçok insan geçim sıkıntısıyla mücadele ediyor. Herkes evine ekmek götürme derdinde” dedi.

“DARBE DÖNEMİNDE BİLE İŞ YAPMIŞTIK”

Emlak sektörünün en zor zamanlarından birini geçirdiğini ifade eden Duysak, daha önce verilen sözler gibi bu sözlerin de gerçekleşmeyeceğini belirtti. Duysak şu ifadeleri kullandı:

“Birçok kriz gördük. Darbe döneminde bile iş yapmıştık. Ama böyle kriz görmedim. Birçok kez benzer şeyler söylendi. Bakan Şimşek’in açıkladığı şeylerde ve bu zamana kadar yaptıkları bu tür aksiyonlarda hiçbir olumlu sonuç elde edemedik. Bakanlığın ya da devletin açıkladığı şeyler maalesef realitede gerçekleşmiyor. Gerçekleşmediği için de mağdur sayısı her daim artıyor”

NE OLMUŞTU?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla “Proje Gayrimenkul Yatırım Fonlarının kurulmasına yönelik düzenleme yapıyoruz. Böylece kentsel dönüşümün finansmanına ve konut arzının artırılmasına katkı sağlayacağız. Bu sayede konut ve kira fiyat artışları düşecek, her kesim için konut erişilebilirliği kolaylaşacaktır” demişti.