Antonio Conte Süper Lig’e imzasını atacak mı?

» Genel » Antonio Conte Süper Lig’e imzasını atacak mı?

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe ile adı anılan İtalyan Teknik Direktör Antonio Conte, ülkesine geri döneceği iddia edildi.

Antonio Conte ‘nin yeni adresi belli oldu!

Son olarak Tottenham’ı çalıştıran ve 1 yılı aşkın süredir boşta olan Conte, ülkesine dönmeye hazırlanıyor.

Adı Fenerbahçe‘yle de anılan Conte’nin yeni adresi Napoli olacağı iddia edildi.

La Gazzetta dello Sport‘un haberine göre Napoli, Antonio Conte ile anlaşma sağladı.

Habere göre Napoli, Conte ile yıllığı 8 milyon eurodan 3 senelik sözleşme imzalayacak.

Antonio Conte’nin Napoli’ye 3 yıllık maliyetinin, personel ve bonuslar dahil brüt 60 milyon Euro’yu bulacağı kaydedildi.

Öte yandan haberde Antonio Conte’nin göreve gelir gelmez 3 sorunla yüzleşeceği aktarıldı.

Conte’nin derhal çözmek zorunda olduğu problemlerin, takımdan ayrılmaları gündemde olan Giovanni Di Lorenzo, Khvicha Kvaratskhelia ve Victor Osimhen olduğu vurgulandı.

ANTONİO CONTE KİMDİR?

Antonio Conte son olarak Premier League kulübü Tottenham Hotspur’un teknik direktörlüğünü yapan İtalyan teknik direktör ve eski futbolcudur.

Orta saha oyuncusu olarak oynayan Conte, kariyerine memleketinin kulübü Lecce’de başladı ve daha sonra Juventus tarihinin en çok forma giyen ve en etkili oyuncularından biri oldu.

Antrenörlük kariyerine AC Siena’da yardımcı antrenör olarak başlayan Conte, 2006 yılında Arezzo’nun teknik direktörü oldu ve 2007’de Bari’yi Serie B şampiyonluğuna, Siena’yı ise iki yıl sonra aynı ligden terfiye taşıdı.

2011’de Juventus’un başına geçti ve üst üste üç Serie A şampiyonluğu kazandı. 2014’te İtalya millî takımının başına geçerek onları 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda çeyrek finale taşıdı.

Daha sonra Chelsea teknik direktörü oldu ve görevdeki ilk sezonunda Premier League şampiyonluğuna ulaştı, ikinci sezonunda FA Cup’ı kazandı ancak ligi beşinci sırada bitirdikleri için görevden alındı.

Conte, bir yıl sonra Inter Milan’a katıldı ve ilk sezonunda takımı UEFA Avrupa Ligi finaline taşıdı, ardından ikinci sezonunda 2020-21 Serie A şampiyonluğunu kazandı ve karşılıklı anlaşmayla görevinden ayrıldı.

Kasım 2021’de Tottenham Hotspur’a katıldı, ancak Mart 2023’te görevden alındı.