Melih Gökçek’in Turgut Altınok arşivi açıldı

» Genel » Melih Gökçek’in Turgut Altınok arşivi açıldı

Melih Gökçek’in, AKP’nin Ankara adayı Altınok hakkında 2014 yılında Keçiören Belediyesi’ne 150 milyon lira borç bıraktığı iddiasının yer aldığı paylaşımları ortaya çıktı.

Eski AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, AKP’nin Ankara adayı Turgut Altınok hakkında 2014 yılında Keçiören Belediyesi’ne 150 milyon lira borç bıraktığı iddiasında bulunduğu paylaşımları ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Kongre Merkezi’nde Ankara ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 48 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. Ankara adayı beklendiği gibi Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok oldu.

Siyasi hayatının büyük bölümünü Keçiören Belediye Başkanı olarak geçiren Altınok ile dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında yıllarca süren bir kavga bulunuyor. Öyle ki 2005 yılında Gökçek, Altınok’un başkan olduğu süreçte “Keçiören’in borcu 200 trilyon lirayı buldu. Uçan kuşa borçları var. Bütün malları hacizli” ifadelerini kullanmıştı.

2014’te Büyük Birlik Partisi’nden Keçiören Belediye Başkanlığı’na aday olan ve Mustafa Ak’a karşı kaybeden Altınok hakkında Gökçek iddialarını sürdürerek, “Keçiören’de bir önceki dönemde belediye başkanı olan arkadaş yeniden aday oldu. Ama bazı gerçekleri bilmeniz lazım. Şimdi size bir sual soracağım. Turgut Altınok, Belediye Başkanlığından giderken ne kadar borç bıraktı biliyor musunuz? Tam 150 trilyon borç bıraktı.” demişti.

Gökçek’in o döneme ilişkin x paylaşımları da ortaya çıktı.