Atatürk düşmanına tepki… Yaşasın Atatürk, Yaşasın Cumhuriyet

» Büyük Manşet » Atatürk düşmanına tepki… Yaşasın Atatürk, Yaşasın Cumhuriyet

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’den Atatürk Heykeline saldırı açıklaması; “Şiddetle ve Nefretle Kınıyorum”

Ayvalık’ta bir kişi, balyozla Atatürk Anıtı’na saldırdı. Vatandaşın engellediği M.Ç isimli şahıs, gözaltına alındı. Olayın ardından açıklamalarda bulunan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Keşke Yunan galip gelseydi diyen zihniyetle dün olduğu gibi bugün de mücadelemiz devam edecek. Yaşasın Atatürk Yaşasın Cumhuriyet” dedi.

 

 

Atatürk düşmanına tepki... Yaşasın Atatürk, Yaşasın Cumhuriyet

 

Anıt önünde açıklama yapan Ergin şunları söyledi: ” Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e olan bağlılığımızın nişanesi ve Ayvalık’ımızın simgesi olan Atatürk Anıtı’na zarar vermek amacıyla yapılan alçak saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyorum.

Bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, birliğimizin ve beraberliğimizin sarsılmaz temeli Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve onun kurduğu Cumhuriyettir.

Her kim ki, her ne şekilde olursa olsun; yokluk, yoksulluk, mahrumiyet içerisinde sahipsiz bırakılmış bir milletin silkinip kendine gelerek emsalsiz bir istiklal mücadelesi ile tarih yazmasına öncülük etmiş, tam bağımsızlık ülküsü ile Türk milletini zafere ulaştırmış eşsiz bir başkomutana, eşsiz bir kahramana saygısızlık, hadsizlik yapma hakkı yoktur, olamaz da. Buna asla izin vermeyiz. Cumhuriyetin, huzurun, barışın ve mutlu insanların kenti Ayvalıkımızda ve Ayvalık halkı yobazların, meczupların provokasyonuna anında gereken cevabı vermiştir.

 

Atatürk düşmanına tepki... Yaşasın Atatürk, Yaşasın Cumhuriyet

 

Alçak saldırıyı gerçekleştiren kişinin cezasını da adalet verecektir. Keşke Yunan galip gelseydi diyen zihniyetle dün olduğu gibi bugün de mücadelemiz devam edecektir. Yaşasın Atatürk, Yaşasın Cumhuriyet”