Sağlıkçılar isyan etti: İki yakamız bir araya gelmiyor

» Büyük Manşet » Sağlıkçılar isyan etti: İki yakamız bir araya gelmiyor

‘Vergide Adalet İstiyoruz’ eylemlerinin 29. haftasında basın açıklaması Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimlik önünde yapıldı.

Vergide Adalet İstiyoruz! eylemlerinin 29. haftasında basın açıklaması 25 Eylül 2024 tarihinde İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimlik önünde yapıldı.

Basın açıklamasına, İzmir Tabip Odası adına Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel katıldı. Basın açıklamasının açılış konuşmasını yapan Dr. Nuri Seha Yüksel, “29. haftadır Vergide Adalet İstiyoruz! diyoruz. Bu sadece hekimlerin, sağlık çalışanlarının sorunu değil, bu herkesin sorunu, bu yüzden aylardır vergide adalet talebimizi dile getiriyoruz. Emek çok, iş fazla gelir az, gelir az vergi fazla. Bu nasıl adalet! Bu yüzden vergide adalet istiyoruz. Son zamanlarda ekonomik şartlar giderek ağırlaşıyor. Yılın başında aldığımız maaşı yıl sonunda alamıyoruz. Hayat pahalılığı artıkça biz daha az maaş alıyoruz. Çünkü bizden daha fazla vergi kesiliyor. Tasarruf tedbirleri, tasarruf tembihleri deniliyor. Nerdeyse yaşadığınıza şükür edin diyorlar. Şiddet devam ediyor. Geçen hafta iki ASM’de şiddete uğradı. Daha dün şehir hastanesi basıldı, sağlık çalışanları şiddete uğradı ve daha da doğrusu biz yaşadığımıza da şükredemiyoruz. Biz emeğimizin karşılığını almayı ve adil bir şekilde vergilendirilmesini istiyoruz. Eskiden ne vardı? Beyaz yaka vardı mavi yaka var mı artık yaka da kalmadı, artık iki yakamızda bir araya gelmiyor. Vergi kesildikçe bizde geçim sıkıntısı yaşıyoruz. Bu ülkede yaşayan herkes gibi. Bizde vergi verelim ama yüzde 15’i aşmadan, adil bir şekilde ” Vergide adalet istiyoruz!” dedi.