Başkan’dan tüm mezunlara bisiklet hediyesi

» Büyük Manşet » Başkan’dan tüm mezunlara bisiklet hediyesi

Denizli’nin Tavas ilçesinde ilkokulu başarıyla tamamlayarak 5. sınıfa geçen 393 öğrenciye, Denizli Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık tarafından bisiklet hediye edildi.

Tavas’ta Bisiklet Dağıtım Töreni Coşkuyla Gerçekleşti

3 Temmuz 2024 Çarşamba günü, Tavas Belediyesi tarafından düzenlenen bisiklet dağıtım töreni, Bağlar Mesireliği’nde ailelerin coşkulu katılımıyla gerçekleşti.

başkan-tatık-tan-bisiklet-hediyesi5

İlkokul 4. sınıfı başarıyla tamamlayan 393 öğrenciye bisikletlerinin teslim edildiği törende, Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Tatık, törende yaptığı konuşmada, ilçenin değerli çocuklarının geleceğin teminatı olduğunu vurgulayarak,

Bugün burada toplanmamızın sebebi, ilçemizin değerli çocuklarıdır. Onlar bizim baş tacımız, geleceğimizin teminatıdır. Sayın çocuklarımız, sayın öğrencilerimiz, yarının büyükleri, yarını emanet edeceğimiz çocuklarımız; hepiniz hoş geldiniz” dedi.

başkan-tatık-tan-bisiklet-hediyesi3

Tüm öğrencilerin bisiklet isteğini bildiğini ve bu isteğin fazlasıyla hak edildiğini belirten Tatık, ekonomik koşulların düzelmesiyle birlikte tüm çocuklara bisiklet vereceklerini taahhüt etti.

Bu yıl sadece ilkokul 4. sınıf mezunlarına bisiklet hediye edilebildiğini söyleyen Başkan Tatık, “Toplamda 393 öğrencimize bisikletlerini hediye ettik. Bugünün şartlarında bu kolay bir iş değil, ama bunu başardığımız için gururluyum” ifadelerini kullandı.

başkan-tatık-tan-bisiklet-hediyesi4

Seçim öncesinde verdiği bisiklet sözünü tutmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Tatık,

Bu sözü verirken asıl amacım, aday olduğum günden beri hayalini kurduğum bir şeydi: Tavas’ta hep beraber kardeşçe yaşamayı hayal ettim. Siyasi ötekileştirmenin bittiği, herkesin kardeşçe yaşadığı bir Tavas hayal ettim ve bu hayali adım adım inşa ettiğimize inanıyorum” dedi.

başkan-tatık-tan-bisiklet-hediyesi5

Projenin maliyetinin yaklaşık 1.4 milyon TL olduğunu ve büyük bir kısmının sponsorlar aracılığıyla karşılandığını ifade eden Tatık,

Çocuklarımızın heyecanı ve mutluluğunu paylaşmak gerçekten onur verici. Şeffaf belediyecilik anlayışımız gereği, bu projemizin maliyeti yaklaşık 1.4 milyon TL’dir ve büyük bir kısmını sponsorlar aracılığıyla karşıladık. Biz, huzurlu ve mutlu bir Tavas için hayal kurduk ve bu hayali gerçekleştirmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Tatık, Tavas’ın tarımda, turizmde ve sanayide kalkındığı bir ilçe olacağını vurgulayarak,

Hepimiz refah içinde yaşayacağız. Çocuklarımızın bisikletlerini güle güle ve sağlıklı günlerde kullanmalarını diliyorum. Bu anlamlı günde bizlerle birlikte olduğunuz için teşekkür ederim” diye konuştu.

başkan-tatık-tan-bisiklet-hediyesi2

Hayata geçirilen anlamlı proje için Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık ve ekibini kutlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu da

Kadir kardeşimle beraber bu yolculuğa çıktığımızda, bu şehirde insanların mutlu olduğu, bizle beraber herkesin yüzünün güldüğü bir şehir hayaliyle yola çıktık” ifadelerini kullandı.

Törende bisiklet hediyesi almaya hak kazanan öğrencilere uyarılarda bulunan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü personeli Muhammet Baki Akdağ, çocuklara bisikletle trafikte nasıl davranmaları konusunda bilgiler verdi.

başkan-tatık-tan-bisiklet-hediyesi1

Bisiklet kullanırken dikkat edilmesi gereken trafik kurallarını hatırlatan Akdağ, gündüzleri açık renkli, geceleri ise fosforlu elbise giymenin önemine dikkat çekti.

Törende yapılan konuşma ve bilgilendirmelerin ardından bisiklet almaya hak kazanan 393 öğrenciye hediyeleri Başkan Çavuşoğlu, Başkan Tatık ve protokol üyeleri tarafından teslim edildi.

başkan-tatık-tan-bisiklet-hediyesi6

Başkan Tatık ve eşi, aldıkları hediyeyi harmandalı oynayarak kutlayan öğrencilerle beraber, kentte bisiklet turu attı.