Sinan Ateş duruşmasında 4’üncü gün!

» Büyük Manşet » Sinan Ateş duruşmasında 4’üncü gün!

Silahlı saldırıda öldürülen Sinan Ateş’in faillerinin yargılandığı davanın ilk  duruşması 4’üncü günde devam ediyor. Duruşma öncesi Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş açıklamalarda bulundu.  Ateş, ‘Mahkeme kovuşturma ilerlemesin diye irade gösteriyor” dedi.

Sinan Ateş duruşmasında 4’üncü gün!

Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş davasının ilk duruşması üçüncü günde görüldü. Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki 32’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın ilk gününde 8 ikinci gününde 13 tutuklu sanığın ifadesi alındı. Davanın son tutuklu sanığı Umut Ersoy’un duruşmanın 3’üncü gününde ifade verdi. 3’üncü gün sanık avukatlarının savunmalarının ardından tamamlandı. Duruşma’nın 4’üncü gününde sanık avukatlarının savunmalarını tamamlamaları ve şikâyetçilerinin ifadelerine başlanması bekleniyor. Bu kapsamda şikayetçi Ayşe Ateş, duruşmada ilk kez konuşacak.

İFADE DEĞİŞTİLER

Duruşmanın ilk üç gününde sanıklar daha önceki ifadelerini değiştirerek farklı ifadelerde bulundu. Tetikçi Eray Özyağcı duruşmanın ilk gününde yaptığı savunmasında, “Ben sadece Sinan Ateş’in sağlı sollu ayaklarına ateş ettim. En son şöyle bir ses duydum, ‘Reisi vurduk, reisi vurduk’ diyorlardı” ifadelerinde bulunmuştu.

Azmettirici olarak yargılanan Doğukan Çep ise ifadesinde, “Ben azmettirdim baş aktör benim. Dosyamı çözmesi için para verdim çözemedi. ‘Olmuyorsa paramızı geri alalım’ dedi. Arıyorum arıyorum açmıyor, açan adam açmamaya başladı. Ben de bir iki gün daha bekledim. ‘Ben bunu ayaklarından vuracağım, Ankara’ya gidiyorum’ dedim. Eray da yanımda. ‘Abi ben gider vururum’ dedi.” diye konuştu.

AVUKALARDA SENARYO DEĞİŞTİ

Sanıkların savunmalarında ifadelerini yaralama üzerine kurmasının ardından avukatlarda duruşmanın 3’üncü gününde senaryoyu değişti. Sanık avukatları yargılamanın öldürme suçundan değil de yaralama suçundan devam edilmesi talebinde bulundu.

ÖZGÜR ÖZEL DURUŞMAYI TAKİP EDİYOR

Duruşmayı CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Genel Başkan Yardımcıları Murat Bakan, Gül Çiftçi, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez takip etti.

 

“MAHKEME KOVUŞTURMA GENİŞLEMESİN DİYE İRADE GÖSTERİYOR”

Ankara’da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş duruşma öncesi yaptığı açıklamada, ” Mahkeme heyetinin mükellefiyeti buradakileri dinlemektir. Beyanlardan yola çıkarak kovuşturmanın genişletilip genişletilmeyeceğidir. Gidişat hiç öyle değil. Kovuşturma genişlemesin diye irade gösteriliyor” dedi.

Ateş’in yaptığı açıklama şöyle:

“Duruşma salonunda yaşananları sessizce izliyorum. Avukatımız dışarı atılıyor. Mahkeme heyetinin mükellefiyeti buradakileri dinlemektir. Beyanlardan yola çıkarak kovuşturmanın genişletilip genişletilmeyeceğidir. Gidişat hiç öyle değil. Kovuşturma genişlemesin diye irade gösteriliyor. Ne sorsak soruşturmayla ilgisi yok deniyor. Nasıl yok? İfadem orada açın bakın isim isim anlattım. tutuklanan şahıs  1 saat boyunca hayat hikayesini anlattı. Biri mermi dedi, öbürü alttan girdi üstten çıktı dedi. Diğeri unuttum şifremi unuttum dedi. Diğeri şifremi vermek istemiyorum dedi. Daha önceki savcılar hedef tahtasına konuldu. Mahkeme heyetini etki altına almak için yoğun bir çaba sarf edildi. Sabırla dinledik sayın başkan da büyük bir suhuletle dinledi. Mevcut savcı hakkında sosyal medyada bu nasıl iddianame bu savcı ne yapmak isteniyor diye yazılmaya başlandı. İddianame ilk ortaya çıktığında bize seslenerek alın size iddianame diye paylaşımlar yaptı. Sonuncu da Raporlar ortada olmasına rağmen ‘Ben öldürmedim. Yanındaki Selman öldürdü dedi. Sayın başkan da bunu dinledi. Hatta dosyadaki hiç bir belgeyle uyuşmayan katil beyanlarını kanun kabul edilip televizyonda aklama mahkemeleri kuranlar oldu. Görüntüleri izlediğinizde Sinan’ın kimi öldürdüğü ortada. Kayıtta kiralık katil arabanın arkasından çıkıp Sinan’ın üst kısmına ateş ediyor. Sinan ne ayağından vurulan bir insanın tepkisini veriyor ne de başka bir reflekste bulunuyor. Sadece bilinci kapanıp yere düşüyor hareketsiz kalıyor. Yere düşen bir insan eğer ayağından vurulduysa hareket etmez mi? Saçma sapan zırvaları bize 3 gündür dinletiyorlar. Kiralık katil Eray Selman’ı da vuruyor. Kaçarken eli silahına gidiyor. Silah elinde değil elini Silahına atıyor. Katil tekrar Sinan’a ateş ediyor. İlk ifadesinde de belirttiği gibi etkisiz hale getirip kaçıyor.”

“BİLDİKLERİMİ HERKES BİLSİN”

“Aziz milletim bugün duruşmada vereceğim ifadede katillerden kahraman karton çıkartma hikayeleri değil. Sinan hayattayken yaşadıklarımızı anlatacağım. Hiç bir ismi pas geçmeden. Tıpkı ilk günkü ifademde yaptığım gibi. O günden sonra yakın arkadaşlarım bana ‘bu isimleri söyleme seni de yaşatmazlar. Sinan’ın söylediği alt kademedeki isimleri ver, diğerlerini devlet ortaya çıkartır” ölmekten  çocuklarımı annesiz bırakmaktan korktum. Burada karanlığı gördükten sonra yargıda emniyette medyada bu kadar güce sahip bu karanlığın konuşsam da konuşmasam da beni öldüreceğine ikna oldum. Bildiklerimi herkes her şeyi bilsin istiyorum. Sinan Ateş’e MHP ve Ülkü Ocakları tarafından yapılan tehditler ortada dururken arkadaşları saldırılara maruz kalmışken ben kocamın katilini nerede arasaydım?”

MAHKEMEYE SESLENDİ

“Eğer sayın başkan ifademi böler bunların duruşmayla ilgisi yok derse ifademi siz basın mensupları önünde milletime seslenerek vereceğim”

Siyasi parti ve STK’lere seslenen Ayşe Ateş, “Gözünüzü bu davadan ayırmayın. Bu dosya karartılırsa namlunun size ve çocuğunuza dönmemesi için hiçbir sebep yoktur” dedi.