4 yıldır devletin paraları havaya akıyor

» Büyük Manşet » 4 yıldır devletin paraları havaya akıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kamuda tasarruf paketinin açıklaması ardından gözler, yıllar önce 550 milyon harcanarak yapılan ama 4 yıldır kullanılmayan Balıkesir Havalimanı çevrildi.

AK Parti hükümeti, 2016 yılında Balıkesir’e havalimanı yapma kararı aldı. Yolcu sayısı 1 milyon hedeflenen ve proje için toplamda 60 milyon lira olarak belirlenen havalimanı için 2019 sonuna kadar yapılan harcama proje bedelinin iki katını aşarak 550 milyon liraya ulaştı. Şubat 2020’de hizmete açıldı. Ekonomiye ve kente yarar getirecek havalimanı için 49 kişi görevlendirildi.

TEK YOLCU İNMEDİ

Ancak 4 yıldır, havalimanına bugüne kadar bir tek uçak inmedi. 24 saat elektriklerin yandığı, klimaların çalıştığı havalimanı yerli ve yabancı bir tek yolcu dahi göremedi. İnmeyen uçak için 24 saat hazır itfaiye ekibi dahi bekletildi. Çalışmayan Balıkesir Merkez Havaalanı için Ulaştırma Bakanlığı 1 milyon 150 bin kW elektrik ihalesine çıktı.

 

İHALE ÜZERİNE İHALE

Geçen yıl, büyüyen otların temizlenmesi için ihaleye çıkılarak 100 bin TL para ödendi. Otlar temizlendi, ancak yine otlar büyüyünce haziran ayında ihaleye çıkılması kararı alındı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, havalimanında boya ve tadilat işleri için milyonlarca liralık yeni bir “onarım” ihalesi yaptı.

 

NEDENİ BİLİNMİYOR

Havalimanına uçak inmemesinin ve neden çalıştırılmadığı CHP ve İYİ Parti Milletvekilleri tarafından defalarca Ulaştırma Altyapı Bakanlığı’na soru önergesi ile soruldu. Ancak, Bakanlık, bütün soruları yanıtsız bıraktı.