18 yıl sonra bir ilk! Erdoğan CHP Genel Merkezi’nde

» Gündem » 18 yıl sonra bir ilk! Erdoğan CHP Genel Merkezi’nde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel’e iade-i ziyarette bulunmak üzere CHP Genel Merkezi’ne geldi. 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi’ne gelen Erdoğan’ı, kapıda Özel karşıladı.  

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2 Mayıs’ta AK Parti Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir saat 35 dakika görüşmüştü. Erdoğan görüşme sırasında CHP Genel Merkez’e bir iade-i ziyarette bulunacaklarını söylemişti. O ziyaret bugün yapılıyor. Erdoğan 18 yılın ardından CHP Genel Merkezi’ne geldi. İki lider burada görüşme yapacak. Görüşmede, 2 Mayıs’ta olduğu gibi liderlere AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ile CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Namık Tan, not tutmak için eşlik ediyor.

18 YIL ARADAN SONRA İLK ZİYARET

Bu ziyaret Erdoğan 18 yıl aradan sonra CHP Genel Merkezi’ne yaptığı ilk ziyaret. Erdoğan en son 2006 yılında CHP’nin yeni genel merkezine taşınması dolayısıyla dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a “Hayırlı olsun” ziyaretinde bulunmuştu.

NASIL BİR PROTOKOL HAZIRLANDI?

Edinilen bilgiye kritik görüşmede Özel’in makamında büyük bir değişiklik yapılmadı. Sadece genel başkanın oturduğu koltuğun bir benzeri konuldu. Erdoğan’ın oturacağı koltuğun arkasına Türk bayrağı ile Cumhurbaşkanlığı forsu bulunan bayrak yerleştirildi. Erdoğan’ın gelişinden 15 dakika önce, CHP Genel Merkezi’nin bahçesinde bulunan bayraklar arasına Cumhurbaşkanlığı forslu bayrak asılacak. Forslu bayrağın Sosyalist Enternasyonel bayrağının yerine asılacağı öğrenildi.

NELER KONUŞULACAK?

Özel’in makamında yapılacak görüşmede; emekli maaşı ve asgari ücrete ara zam, kayyum atamaları, Gezi Davası tutukluları, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi ve tutukluluğunun devamı, Sinan Ateş cinayeti, adalet nöbeti tutan Emine Şenyaşar, Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulanmaması, öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılması, belediyelerin borçları konularının gündeme gelmesi bekleniyor.

BASIN MENSUPLARI DAHİL BİNAYA GİRİŞ OLMAYACAK

Sabahın erken saatlerinden itibaren genel merkezde gelen basın mensuplarının rahat çalışabilmesi için bahçede şeritli koridor oluşturuldu, televizyon yayınları için çadırlar kuruldu. Basın mensupları görüşme sırasında genel merkez bahçesi ve giriş katta yer alan 600 kişilik konferans salonunda çalışabilecek.

Erdoğan’ın binaya girişinin ardından genel merkez personeli haricinde, basın mensupları dahil binaya girişe veya katlara çıkılmasına izin verilmeyecek. Görüşme esnasında asansörlerin çalışmayacağı, merdiven kapılarının kilitli ve her katta polis memurlarının görevli olacağı öğrenildi.

CHP’nin görüşmenin içeriğine dair görüşmeyi takip eden gazetecilere bilgilendirme yapması da bekleniyor.