1 Mayıs’ta İstanbul’da OHAL!

» Büyük Manşet » 1 Mayıs’ta İstanbul’da OHAL!

Taksim Meydanı’nın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününde yurttaşlara kapatılmasının ardından adeta OHAL ilanı gibi ulaşımda da kısıtlamalar getirildiği duyuruldu. 

Sendika, STK ve siyasi partilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Taksim Meydanı’nda kutlaması talebinin ardından İçişleri Bakanı 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’nı yurttaşlara kapattı. Bakanlığın açıklamasının ardından bazı sendika, STK ve siyasi partiler kararlarını değiştirmedi ve 1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı’na çağrı yaptı.

Bu çağrıların ardından İstanbul Valiliği adeta OHAL ilanı gibi bir karar vererek İstanbul’da ulaşım kısıtlamasına gitti. İstanbul’un ulaşımını sağlayan kritik güzergahlar valilik kararıyla 1 Mayıs günü kapatılacak. M2 metrosunun bazı durakları, Çağlayan, Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu Metrobüs duraklarının çift yönlü kapatılması, Anadolu yakasından Avrupa Yakası’na Beşiktaş İskelesine yolcu taşınmaması gibi kısıtlamalar uygulandı.

ÇÖP KONTEYNERLERİ KALDIRILACAK

Sendika, parti ve STK’ların yürüyüş istikametlerinde bulunan çöp konteynerleri ve sokaklarda bulunan taş gibi maddeler bir gece önceden kaldırılacak.

Valilikten yapılan açıklama şöyle:

“1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün “Bayram” havasında kutlanabilmesi, şehrimizin huzur, güvenlik ve esenliğini olumsuz yönde etkileyebilecek davranışların önlenebilmesi amacıyla Valiliğimizce gerekli önlemler alınmıştır.

Bu kapsamda;

Karayolu trafiğine kapatılacak yollarda kısıtlama uygulamaları saat 04.00’te,

Deniz ve raylı sistem ulaşım ağlarındaki kısıtlama uygulamaları saat 05.30 itibariyle başlatılacaktır.

Kamuoyunun bilgilerine saygıyla duyurulur. ”